Swedbanki liisinguautodele pandi piiril ootamatu piirang (4)

BNS
Copy
Eesti-Vene piir.
Eesti-Vene piir. Foto: Liis Treimann

Swedbanki teatel on Venemaa kehtestanud Swedbank Liisingule kuuluvatele sõidukitele piirangu ja neid ei lubata Venemaa territooriumile tagatisraha maksmata.

Praegu saab Swedbank Liisingule kuuluv sõiduk Venemaa piiri ületada vaid juhul, kui piiril tasutakse deposiit sõiduki sisseviimise eest. Summa sõltub sõiduki ehitusaastast ja mootorimahust, keskmise auto puhul see võib ulatuda tuhandetesse eurodesse. Pärast auto väljumist Venemaalt deposiidisumma tagastatakse, teatas Swedbank.

Pank teatas, et on teadlik piirangut põhjustanud juhtumist, on teinud ametlikud päringud vastavatele Venemaa ametkondadele ja ootab täiendavat infot. Piirang on kehtestatud seoses ühe Swedbank Liisingule kuulunud sõiduki piirikorra rikkumisega.

2018. aasta septembris jõustusid Venemaal tolliseaduse muudatused, millega kehtestati täiendavad nõuded liisingufirmadele kuuluvatele sõidukite sisseveole Venemaa territooriumile. Seadus näeb ette, et Venemaal võib ilma täiendava maksu tasumiseta korraga viibida ainult üks konkreetsele isikule või ettevõttele kuuluv sõiduk, iga järgneva sõiduki kohta tuleb tasuda impordimaksudega samaväärne tagatis.

Liisinguautodele on pärast seda tehtud siiski erand ning liisingufirmadele kuuluvad sõidukid saavad Venemaa piiri ületada, kuid seda vaid esimese rikkumiseni. See tähendab, et kui liisingufirmale kuuluv sõiduk ei tule mingil põhjusel deklareeritud tähtajaks Eestisse tagasi, sellele firmale kuuluvaid sõidukeid enam üle Venemaa piiri ei lubata.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles