Kütusehind tanklates murrab kõigi aegade rekordit (8)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Circle K tankla.
Circle K tankla. Foto: Evija Trifanova / LETA

Bensiini 95 hind oli Neste ja Circle K tanklates esmaspäeval tõusnud 1,429 euroni liitri eest, diislikütuse liiter maksis 1,389, vahendas ERR. Postimehe andmetel läheneb hind jõudsalt kõigi aegade rekordile, sest varasem rekord 1,449 eurot liitri eest pärineb 2012. aasta aprillist.

Nädala eest oli Eesti suuremates tanklatekettides bensiini 95 hind 1,399 eurot, diislikütuse hind 1,359 eurot ja bensiini 98 liiter maksis maksis 1,449.

«Hinnatõusu taga on kallinenud maailmaturu hind, mis on kütuste sisseostu hinnad tõusule viinud. Näiteks võrreldes möödunud esmaspäevaga on kütuse hind nii bensiinil kui diislikütusel kallinenud umbes kaks senti,» selgitas Neste turundus- ja kommunikatsioonijuht Risto Sülluste.

Hinnatõus just kevadel on tema sõnul iseloomulik sellele aastaajale. «Kevadel tarbimine alati hoogustub ja see viib ka maailmaturu hinnad kergele tõusule, mis omakorda avaldub ka meie sisseostu hindades,» ütles Sülluste.

Pikemalt ERRis.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles