Praamipiletite müügikohta tabas ulatuslik tehniline rike

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Virtsu-Kuivastu parvlaevaliin
Virtsu-Kuivastu parvlaevaliin Foto: Tairo Lutter

Eile tabas TS Laevade lehekülge praamid.ee tehniline rike, mille tõttu ei pääsenud praamipiletite soovijad veebilehele ligi. Täna on lehekülg küll üleval, kuid hetkel ei saa veebist pileteid osta.

Eile hommikul postitas Praamid.ee oma Facebooki lehele, et tehnilise rikke tõttu ei pääse hetkel praamid.ee kodulehele ligi. Mõned minutid hiljem tuli järgmine teavitus. «Palun olge teadlikud, et tehnilise rikke tõttu ei saa sadamates maksta piletite eest pangakaardiga. Palume kaasa võtta sularaha. Palume vabandust tekkinud olukorra pärast! Lahendame probleemi nii kiiresti, kui võimalik.»

Tunni ajaga saadi probleemile jälile, kuid täna on reisijad uue mure ees - veebist ei saa pileteid osta. «Lahendame probleemi nii kiiresti, kui võimalik. Palume vabandust ebamugavuste pärast,» teavitatakse leheküljel. 

TS Laevade kommunikatsioonijuht Sirle Arro selgitas, et eilse rikke tingis tulemüüri  tarkvara viga. «Tootja on veast teadlik ja tegeleb probleemiga. Eile lahendasime olukorra ajutiselt sellega, et tõstsime lehekülje teisele veebilehele. Probleemi tuvastamise, reageerimise ja lahenduse väljatöötamisele kulus ligi kolm tundi,» ütles ta. 

Praeguseks on taastunud ka kaardimaksesüsteemid ja kõik kassad töötavad. «Täna on praamid.ee veebelehte tabanud muu viga. Tegeleme sellega ja otsime koos Nortaliga lahendust,» ütles Arro.

TS Laevad vedas aasta esimeses kvartalis 345 992 reisijat, mida on 6 protsenti enam kui mullu samal perioodil. Virtsu-Kuivastu liinil reisis kolme kuuga kokku 262 390 inimest ehk 3,5 protsenti rohkem kui mullu samal perioodil. Rohuküla-Heltermaa liini kasvas kolme kuu reisijate arv aastavõrdluses 15,9 protsenti  83 602 inimeseni. TS Laevade emafirma on börsil noteeritud Tallinna Sadam, mille enamusosalus kuulub riigile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles