Taani ei ole tõestanud, et listerioosipuhangu põhjustas Eesti kalatootja

Tarbija24
Copy
M.V.Wool juht Mati Vetevool.
M.V.Wool juht Mati Vetevool. Foto: Mihkel Maripuu

Taani ametkonnad ei ole senini tõendanud, et Eesti ettevõte M.V. Wool põhjustas Taanis listeeriapuhangu.

Eelmisel kuul süüdistas Taani veterinaar-ja toiduamet Eesti kalatootjat M.V.Wooli listeroosipuhangus, mis oli kolme aasta jooksul viinud haiglasse seitse inimest ja põhjustanud kaks surma.

«Hoolimata meie korduvatest päringutest ei ole Taani riiklik veterinaaramet seni suutnud anda Eesti veterinaar- ja toiduametile ühtki dokumentaalset tõendit, et mikrobioloogiliste uuringute tulemused ületavad Euroopa Liidus kehtivaid norme,» ütles M.V. Wooli direktor Mati Vetevool ERRile ja lisas, et praegu ettevõte oma toodangut Taani ei müü ja tegeleb juhtunu tõttu tekkinud kahjude kokkuarvutamisega.

Taani võimude teatel ei ole Eesti ettevõtte tooted Taanis keelustatud, kuid neid kontrollitakse hoolega. Selle kohta, kas listerioosipuhangu seotust Eesti kalatoodetega jätkuvalt uuritakse, amet vastust ei andnud, märkides, et nad tegelevad pidevalt listeeriatüvede võrdlemisega toodetes ja inimese veres ning alates toodete turult eemaldamisest ei ole listeeriatüüpi 1247, mis haiguspuhangu ajal tuvastati, rohkem leitud.

Loe lähemalt ERR Uudistest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles