Aasta aia tiitli võitis tuntud hobikokk Pille Petersoo

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ajakiri Kodu & Aed valis võistluse «Kodu kauniks» raames välja 2011. aasta kaunimad kodud ja aiad. Kaunima aia tiitel läks tuntud hobikoka ja populaarse toiduportaali Nami-nami looja Pille Petersoo ning Kristjan Kalda koduaiale Viimsis.


Selle pere aed ühendab pererahva hobid ja praktilised vajadused. Kaunisse ja otstarbekasse kujundusse on seotud taimekollektsioon, aedviljakasvatus, kanad ning kõikide pereliikmete mõnus olemine. Aasta aia tiitli võitjaile pani sisustuspood Garden4you välja auhinna 2500 eurot.

Noore aia preemia 1500 eurot Scheteligilt läks Jaanika Oksale ja Ardi Parijõgile, kes ehitasid toreda mänguväljaku – Pelgulinna lasterohke kortermaja rõõmuks ja kasutuseks. Ühiste ettevõtmiste toel kasvab ka edasine aiakujundus.

Parima õueruumi preemia 1500 eurot Bauhofilt said Marika Olev ja Tiit Sääsk Viljandist. Nemad on oma koduaias põnevalt ära kasutanud krundi looduslikud eeldused, kujundanud järsu mäenõlva astmeliseks aiaks ja suunanud allika oskuslikult vesirajatistesse.

Parima maastikukujunduse preemia 1500 eurot Husqvarnalt kuulub perekond Pruulile, kelle hoogsa kujunduse ja kauni värvivalikuga aed Antsla vallas Võrumaal arvestab vaadetega ümbritsevale maastikule ja on ehteks kogu ümbruskonnale.

Aiakultuuri edendamise preemia 1000 euro väärtuses Hansaplantilt sai Arnold Hannust, kelle töö aiakultuuri vagude ajamisel on olnud pikk ja viljakas. Ta on aretanud mitmeid püsikusorte, kujundanud  aedu tundliku käega ja koolitanud püsililli. Temalt kui väsimatult püsikute ja kiviktaimlate propageerijalt on nii kirjasõnas kui ka teles ilmunud aukartustäratav kogus aiandusteadmisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles