Värske köögivili on viiendiku odavam kui mullu

Alo Raun
, Vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuivavad sibulavanikud.
Kuivavad sibulavanikud. Foto: Margus Ansu

Värske köögivili oli tänavu novembris 21 protsenti odavam kui möödunud aastal, kuid käesoleva aasta oktoobriga võrreldes võis märgata väikest hinnatõusu, teatas statistikaamet.

Oktoobriga võrreldes oli novembris tarbijahinnaindeksi suurim mõjutaja toidu 0,7-protsendiline kallinemine, millest värske köögivilja 10,3 protsendiline hooajaline kallinemine andis üle poole ning lihatoodete 1,8-protsendiline kallinemine ligi 40 protsenti.

Võrreldes oktoobriga oli kurk kallinenud kaks korda, viinamarjad 46 protsenti ja tomat 20 protsenti. Sibulad olid 23 ning mandariinid 21 protsenti odavamad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles