Laste agressiivsuse põhjused ulatuvad beebiikka

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
mõned lapsed on inglite asemel kuradikesed
mõned lapsed on inglite asemel kuradikesed Foto: SCANPIX

Mõned lapsed on armsate põnnide asemel väikesed kuradid ning Minnesota ülikooli teadlaste pikaajaline uuring näitab, et laste vägivaldsuse eest vastutavad vanemad, vahendab teadus.err.ee.

Ajakirjas Child Development avaldatud artiklis nendivad teadlased, et agressiivsuse nõiaringi sattunud lapse saatus otsustatakse suures osas juba siis, kui tema ema, kes raskel sünnitusjärgsel perioodil ning edasi lapse esimestel elukuudel kuidagi pingega toime ei tule, seeläbi beebi suhtes vaenulikult käituma hakkab.

Enne uuringu algust oletasid teadlased, et ema ja lapse vahelised halvad suhted ning sellest välja kasvav agressiivsus on lapse temperamendi ja ema nõrga pingetaluvuse kombinatsioon.

Uurimistöö tulemused aga näitasid, et lapse temperamendist omab hoopis suuremat kaalu ema käitumine.

Uuringu vältel jälgisid teadlased enam kui 260 ema suhet oma äsja sündinud lapsega kuni ajani, mil lapsed said kooliealiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles