Säästa raha liikluskindlustuse hindu võrreldes

Eesti Liikluskindlustuse Fond
Copy
Foto: Eesti liikluskindlustuse fond

Tähelepanelik autoomanik teab, et liikluskindlustuse hind võib erinevates kindlustusseltsides erineda mitmekordselt. Et säästa raha, tasub kohustusliku liikluskindlustuse ostmisel võrrelda hindu veebikalkulaatoris www.lkf.ee/kalkulaator.

Eesti Liikluskindlustuse Fondi (LKF) veebilehel olev liikluskindlustuse kalkulaator näitab kaheksa liikluskindlustuse pakkuja hindu: BTA, ERGO, Gjensidige, If, Inges, PZU, Salva ja Seesam. Compensa ja Swedbank ei ole liikluskindlustuse kalkulaatoriga liitunud ja nende poole tuleb eraldi pöörduda.

Kalkulaatori suurim väärtus on, et sisestades ainult sõiduki registrimärgi, saab ühe korraga näha seltside parimaid liikluskindlustuse hindasid. Tavaliselt on kalkulaatoris kindlustusmakse, mis tuleb tasuda kindlustusandja veebilehel lepingut sõlmides. Kindlustusseltside veebilehtedel pakutavad hinnad on üldjuhul soodsamad, kui on kontorist ostes või vahendaja, näiteks kindlustusmaakleri veebilehe kaudu.

Sama auto liikluskindlustuse hinnad võivad kalkulaatoris erineda mitmekordselt, sest kindlustusseltsidel on erinevad makse arvutamise metoodikad. Iga kindlustusandja püüab kindlustusriski võimalikult täpselt hinnata ja määrab kindlustusmakse selle hinnangu järgi.

Üldiselt tuleb liikluskindlustuse hind soodsam, kui sõlmida pikaajalisem leping, näiteks aastaks. Samas on võimalik liikluskindlustus teha ka üheks kuuks. LKF-i kalkulaatoris on hinnad välja toodud nii üheks, kolmeks ja kuueks kuuks kui ka terveks aastaks. Hetkel maksab aastane liikluskindlustus keskmiselt 147 eurot.

Kalkulaatorit on lihtne kasutada nii arvutis kui mobiilis ning see annab parima ülevaate turul olevatest pakkumistest. Oluline on aga tähele panna, et LKF-i liikluskindlustuse kalkulaatori kaudu ei saa sõlmida kindlustuslepingut. Liikluskindlustust on mugav teha kindlustusseltsi veebilehel.

Tutvu liikluskindlustuse tingimustega

Kuigi liikluskindlustus oma olemuselt on kõigis kindlustusseltsides sarnane, siis enne lepingu sõlmimist tasub siiski lugeda selle tingimusi. Kindlustusandjad võivad pakkuda hinna sees erinevaid lisateenuseid ja maksetingimusi. Samuti võiks liikluskindlustust valides arvesse võtta oma eelnevast kogemust kindlustusandjaga, kahjukäsitluse kiirust ja makseviise. Mitmed seltsid pakuvad liikluskindlustuse juurde näiteks tasuta autoabi või väikese lisatasu eest täiendavat õnnetusjuhtumikindlustust. Seega kõige odavam variant ei pruugi olla alati kõige parem.

Mitmed kindlustusandjad pakuvad automaatselt pikenevaid lepinguid. See tähendab, kui kindlustusvõtja ei ole hiljemalt kaks tööpäeva enne kindlustusperioodi lõppu sõlminud lepingut teise kindlustusandjaga või teavitanud senist kindlustusandjat lepingu lõpetamisest, siis leping pikeneb automaatselt. Niiviisi on tagatud, et liikluskindlustuse lepingu uuendamine ei lähe meelest ära.

Ootamatute ja ebameeldivate olukordade vältimiseks on kõigil kasulik aeg-ajalt kontrollida oma kindlustuslepingute kehtivust. Kui liikluskindlustuse lepingut ei ole käepärast, siis saab seda mugavalt teha LKF-i veebilehel. Kui aga liikluskindlustuse leping on sõlmimata, siis sealsamas LKF-i kalkulaatoris on hea võimalus erinevate kindlustusandjate pakkumisi võrrelda ja soodsaim välja selgitada. See võtab ainult paar minutit aega, aga sääst võib olla märkimisväärne.

Vaata täpsemalt www.lkf.ee/et/kalkulaator

Copy
Tagasi üles