Talvel tuleks suvised õitsejad välja valida

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Hannust on aretanud mitmeid püsikusorte, kujundanud tundliku käega aedu ja koolitanud püsililli.
Arnold Hannust on aretanud mitmeid püsikusorte, kujundanud tundliku käega aedu ja koolitanud püsililli. Foto: Aed & Kodu

Võistlusel «Kodu kauniks» aiakultuuri edendamise preemia pälvinud meisteraednik Arnold Hannust möönis, et kõige õiterohke ja kauni koduaia loomisel on kõige tähtsam võitlus umbrohuga.


Aednik ütles Õhtulehele, et eriti tähtis on see siis, kui inimese eesmärk on võimalikult hooldusvaba aed: «Olgu see töö kui tülikas ja tüütu tahes, palju rohkem on vaeva siis, kui naat ja orashein juba peenrasse istutatud püsikute vahel vohama hakkab – siis on neid juuri sama hästi kui võimatu kätte saada.»

«Aiaomanikul, keda kimbutab ajanappus, oleks mõistlik vaadata püsilillede ja põõsaste poole,» soovitas Hannust ning lisas, et roose ja muru sellisel inimesel aeda planeerida pole mõtet, kuna need vajavad palju hoolt ja aega.

«Talvekuid saab kasutada selleks, et ennast asjaga kurssi viia ja mingi eelvalik teha,» soovitas aednik. Väiksemasse aeda oleks mõistlik valida vaid paar-kolm sorti, aga istutada ühte nimetust rohkem – mitte kolm-neli taime, vaid näiteks paari ruutmeetri suurune ala, õpetas Hannust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles