Milline kodu on moes?

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noore kodu tiitel anti perekond Prommikule, kes on 1950. aastatel ehitatud Kunda kortermajas asuva kodu kujunduse lahendanud terviklikult, elegantselt ja harmooniliselt.
Noore kodu tiitel anti perekond Prommikule, kes on 1950. aastatel ehitatud Kunda kortermajas asuva kodu kujunduse lahendanud terviklikult, elegantselt ja harmooniliselt. Foto: Kaido Haagen

Tänavuse võistluse «Kodu kauniks» žürii liige ja sisearhitekt Krista Aren möönis, et kodu on iga inimese väga privaatne tsoon ja igaüks võib elada just nii, nagu talle meeldib.


«Kodu tehakse ju endale, oma perele – just selline, et kõik pereliikmed end seal hästi tunneksid. Kes saab pererahva soove, vajadusi ja eelistusi paremini teada kui nad ise,» ütles naine Õhtulehele.

Mõnel inimesel läheb kodu kujundamine mängeldes – ideed näivad tulevat käigupealt ja mida iganes ta ette võtab, on tulemus maitsekas ja pilkupüüdev. Millest peaksid aga kodu kujundades alustama need, kellel kõik nii libedalt ei lähe?

«Üks kindel soovitus, mis juba aastaid on aidanud: tehke endale selgeks, mida tahate, mida vajate ja mis teile meeldib,» soovitas sisearhitekt, ning lisas: «Võtke aega ja korraldage iseendale ajurünnak, mõelge läbi, millises keskkonnas tahaksite elada, mis teie kodus tingimata peaks olema.»

«Praegune trend kodukujunduses on see, et stiile pole, erinevaid stiile miksitakse kokku – see on aga tõepoolest kõrgem pilotaaž,» tõdes Aren ning lisas, et kes tunneb hätta jäävat, sel tasuks asjatundjalt aegsasti nõu küsida, et kindel telg leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles