Ida-Viru omavalitsused jagavad lastele kommikotte

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmed omavalitsused rõõmustavad lapsi jõulude eel kommikotiga.
Mitmed omavalitsused rõõmustavad lapsi jõulude eel kommikotiga. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Ida-Virumaal on mitmeid omavalitsusi, kes kingivad jõuludeks kommikoti kõigile lastele.

Sillamäe linn eraldas eelarvest üle 3400 euro 1550 poolekilose kommipaki ostmiseks. Kommikoti saavad linnalt kõik lasteaialapsed, 1.-8. klassi (k.a) õpilased, kohaliku lastekodu lapsed, päevakeskust Ulei külastavad lapsed, puudega lapsed ning Vanalinna kooli juures tegutsevates 18aastaste ja vanemate abiõppeklassides õppijad, kirjutab Põhjarannik.

Kohtla-Järve linnal ei ole kavas kommikotte jagada. Eelarvest eraldatakse raha jõuluüritusteks, mida korraldavad mitmed linna ühingud. Narva linn jagab maiustusi vähekindlustatud perede lastele.

Illuka vald rõõmustab lisaks lastele ka pensionäre, kes saavad 10 eurot. Kuni 16aastastele lastele (kaasa arvatud), keda on vallas 130, on ette valmistatud kommikotid. Selleks on eelarves ette nähtud umbes 2000 eurot.

Maidla vallas saavad jõuludeks 39 eurot lasterikkad pered ja Tšernobõli avarii likvideerimisel osalenud. Lastele ostetakse tavapäraselt kommikotid.

Jõhvi vald kulutab jõulukinkidele üle 6500 euro. Vallavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Sirli Tammiste sõnul saavad kommipaki tavapäraselt vähekindlustatud ja lasterikaste perede lapsed. Pensionäridele korraldatakse kaks peoõhtut. Nendele eakatele, kes on koduhooldusel, tuuakse koju kingikott, milles on mesi, moos, kommid ja piparkoogid.

Mäetaguse vallas ostetakse viieeurone maiustuste kott igale kuni 15aastasele lapsele, keda on vallas peaaegu 300.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles