Tee ise jõulukaunistus: armas rippuv jõuluingel

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oska koolituste keskuses näitas tekstiilikunstnik Tiina Kull, kuidas meisterdada ise üks armas jõulukaunistus – jõuluingel.


Mida vaja läheb?

Peenikest traati
heegelnõela
paksemat värvilist pabernööri
kääre
traadi otsa kinnitatud kuulikest pea jaoks.

Kõige keerulisem ingli tegemisel on tiibade heegeldamine. Kõigepealt tuleb valmis heegeldada tiibade sirutuse laiune kett, seejärel heegeldada valmis üks ja siis teine tiib. Kui tiivad on keskkohast ühendatud, tuleb lõpptulemus tugevam. Eraldi heegeldatud tiivad ei pruugi hiljem ilusti hoidma jääda.

Tiiva heegeldamiseks heegelda edasi-tagasi ridu vastavalt sellele, millist kuju tiivale soovid. Kui esimene tiib valmis, püüa teine samasugune teha.

Kleidi tegemiseks vali ilus värviline ja paksem pabernöör. Kui varem oli enamik pabernööre keeratud kokku ühest paberiribast, siis praegu poes müüdavate puhul on nöör tehtud mitmest peenemast ribast, mistõttu tuleb ka ingli kleit sättida kokku mitmest ribast.

Ingli meisterdamise peale kulub esimesel korral kindlasti veidi rohkem aega, ent see ei tohiks võtta oluliselt kauem kui pool tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles