Viimsi Rannarahva muuseumis saab kelgukoertega sõita

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed koos kelgukoertega.
Lapsed koos kelgukoertega. Foto: Rannarahva muusm

Laupäeval peeti Viimsi vabaõhumuuseumis juba neljandat korda jõululaata, mille tarvis kohale toodud kelgukoertega saavad lapsed sõita aga kuni koolivaheaja lõpuni.


Jõulukraamiga kauplejaid oli laupäeval Viimsis kohal nii oma vallast kui kaugemalt. Rannarahva muuseumi juhataja Riina Aasma sõnul kestis laat küll õhtul kella kaheksani, kuid toidukauba letid osteti tühjaks mõne tunniga.

Eriti hästi läksid isetehtud jõulutoidud – näiteks verivorstid ja hapukapsad. Laias valikus oli esindatud käsitööd Eesti parimatelt käsitöömeistritelt, aga ka raamatuid ja kalendreid. Pakkumisel olid ka käharad eestimaiseid jõulukuused.

«Ega sopa sees jõulutunnet kerge tekitada ei olnud, aga need, kes kohale tulid, olid sellegipoolest rõõmsad. Kelgukoerad sõidutasid lapsi aga saani asemel käruga,» rääkis Aasma. Soomemaalt olid kohal põhjapõdrad Tuule ja Meeri. Jõuluhõrgutiste kohvikus sai ostlemisest väikese puhkus teha ja vabas õhus lõkkel vorste grillida.

Aasma sõnul on rannarahva muuseumil oma andunud fänniklubi, kes igal üritusel käib. «Ka kaupmehed ütlevad, et meil on eriliselt kodune õhkkond,» sõnas ta.

Põhjapõtru saab kaeda ja kelgukoertega sõita Viimsi vabaõhumuuseumi territooriumil 7. jaanuarini. Pilet maksab 3 eurot ja perepilet 6 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles