Rahvusvahelises petuskeemis kasutati ära ka Meelis Laod (3)

Maria Joost
, reporter
Copy
Meelis Lao
Meelis Lao Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Möödunud nädalal kirjutas Postimees, kuidas «Õhtu!» saatejuhid endid libauudise lehelt avastasid. Nüüd on pettuses kasutatud ka kurikuulsat Meelis Laod.

Libauudise sisu on sama, mis Vladas Radvilavičiust kasutava loo puhul: Meelis Lao olevat käinud «Hommik!» stuudios bitcoin'idesse investeerimisest rääkimas ning saatejuht Piret Laos oli seepeale otseeetris süsteemi 250-eurose sissemakse teinud ja raha teenima hakanud.

Tegelikkuses midagi sellist olnud ei ole, Meelis Lao, sarnaselt Vladas Radvilavičiusega, ei ole kunagi «Hommiku!» saates käinud, ühtlasi pole Piret kunagi otse-eetris bitcoin'e ostnud.

Saatejuhtide sõnul on nad saanud juba mitu sõnumit tuttavatelt, kes uurivad bitcoin'ide kohta. «Tuttavad hakkasid küsima, palju ma sellega teeninud olen ja siis küsisin, et oot-oot, millest me räägime?» kirjeldas Piret seda, kuidas ta pettusest teada sai. Nii Piret kui ka Jüri pöördusid identiteedivarguse pärast veebikonstaabli poole, kes aga ütles, et kuna jäljed ulatuvad välismaale, mis teeb petturite püüdmise raskeks, siis pole tõenäoliselt suurt midagi teha.

Libaartikliga veebilehel ringi vaadates saab üsna kiiresti selgeks, et tegemist on pettusega, kus üritatakse inimesi panna läbi Bitcoin Profit süsteemi kaudu bitcoin'idesse investeerima. Nad lubavad oma kodulehel, et bitcoin'idega saab teenida miljoneid ka siis, kui krüptoturg on languses.

Libauudises üritatakse kergusklikke püüda lubadusega miljoneid teenida.
Libauudises üritatakse kergusklikke püüda lubadusega miljoneid teenida. Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles