Grossi poodidest saab nüüd sularaha (1)

Tarbija24
Copy
Swedbankiga koostöös saab Grossi Toidukaubad kaupluste poekassadest nüüdsest ka sularaha.
Swedbankiga koostöös saab Grossi Toidukaubad kaupluste poekassadest nüüdsest ka sularaha. Foto: KRISTJAN TEEDEMA /

Swedbank pakub koostöös OG Elektraga alates aprillikuu lõpust Grossi poodide kassadest sularaha väljamakse teenust kõigi süsteemiga liitunud pankade klientidele. Sularaha saab välja võtta kõikidest Grossi poodidest üle Eesti.

Kassast sularaha väljavõtmine sarnaneb tavalise sularahaautomaadi kasutamisega: klient ütleb kassas enne ostude eest tasumist teenindajale sularahana väljavõetava summa ning sisestab makseterminali oma pangakaardi PIN-koodi. Seejärel maksab teenindaja soovitud summa poekassast välja ja see võetakse maha kliendi pangakontolt.

Korraga saab välja võtta minimaalselt viis ja maksimaalselt 100 eurot. Nende vahele jääv summa muutub viieeurose sammuga ehk välja saab võtta 10, 15, 20 jne eurot. Sularaha väljavõtmiseks on vajalik vähemalt üheeurone ostusumma, mis tasutakse pangakaardiga. Teenust saavad kasutada kõik Swedbanki kliendid ja teiste Eesti ja välismaa pankade kliendid, kui nende kodupank pole sarnaseid tehinguid keelanud. Sularaha väljavõtmisel lisandub teenustasu 36 senti.

Kaubandusketi Grossi Toidukaubad omanik Oleg Grossi sõnul on uus süsteem klientide poolt juba ammu oodatud, eriti maapiirkondades. «Sularaha kassast väljastamise teenus on kasulik nii ettevõttele kui ka klientidele, parandades ühelt poolt märgatavalt sularaha kättesaadavust kohtades, kus pangaautomaatide arv aina väheneb ning teisalt olles kasulik ettevõttele, millele kaasneb sularaha käitlemisega täiendav kulu,» lisas ta.

Swedbanki klienditeenuste divisjoni juht Ede Raagmets ütles, et kuigi pangandus kolib ühe enam interneti- ja mobiilipanka, on selge, et vajadus sularaha järele niipea ei kao. «Swedbanki sularahaautomaatide võrgustiku haarde laiendamiseks teeme hea meelega koostööd oma partneritega, et viia sularahateenus võimalikult paljude inimesteni üle Eesti. Just seal, kus sooritatakse oma igapäevaoste, peaks kättesaadav olema ka sularaha.»

Lisaks Grossi poodidele on kõikide pankade klientidel võimalik sularaha välja võtta ka Coopi poodidest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles