Taaskäivitub laevaliiklus Aegnale

Tarbija24
Copy
Reedest saab Aegnale laev Vestaga sõita.
Reedest saab Aegnale laev Vestaga sõita. Foto: KÜLLIKE ROOVÄLI / PM/SCANPIX BALTICS

Alates eelolevast reedest, 17. maist algab taas navigatsioonihooaeg Tallinna ja Aegna saare vahel.

«Tavapäraselt avaneb Tallinna päevale järgneval nädalavahetusel ka võimalus sõita Aegna saarele. Laevaühendust pakub sarnaselt eelmisele aastale AS Kihnu Veeteed ja liikuma hakkab taas laev Vesta. Kui veel maikuus käib laev ainult nädalavahetustel, siis juba alates juunist muutuvad väljumised igapäevasteks, välja arvatud teisipäev. Kutsume kõiki linlasi ja meie linna külalisi tutvuma selle kauni ja põneva saarega, mis kuulub Kesklinna koosseisu,» sõnas Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Erinevalt eelmistest aastatest on Aegna liinilaeva väljumis- ja randumiskoht tänavu linnahalli kai juures, kus varem oli Linda Liinide kai. Laev väljub sealt kell 10 ja kell 17, ülesõit kestab umbes tunni. Aegnalt väljub laev 11.30 ja 18.30.

Tallinlastele on sõit Vestal rohelise kaardiga elavas järjekorras tasuta. Koha kindlustamiseks laevale soovitatakse hankida pilet Kihnu Veeteede uuenenud kodulehelt.

«Aegna lülitati hiljuti rahvusvahelisse ökosaarte projekti, mille raames rajatakse järgmisel aastal saarele jäätmejaam, laudteed ja infotulbad. Aegna unikaalne looduskeskkond, nagu ka saare elanikud ja külastajad võidavad seeläbi palju,» lisas Svet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles