Töötajad jooksevad firmadesse, mis avaldavad töökuulutuses palga (1)

BNS
Copy
Inimestele meeldib läbipaistvus
Inimestele meeldib läbipaistvus Foto: Sigi Schritt / PantherMedia / Sigi Schritt

Värbamisagentuuri Brandem ja Palgainfo Agentuuri uuringust ilmnes, et palga avaldamine töökuulutuses kasvatas kandidaatide hulka 30 protsendil tööandjatest. 

Mai alguses oli Eesti suuremates tööportaalides kokku üle 4000 erineva töökuulutuse, millest ligikaudu 24 protsenti sisaldasid palganumbrit või palgavahemikku.

Värbamistrendide uuringus osalenud 591 tööandjast 31 protsenti vastas, et on eelmise aasta jooksul töökuulutusel palganumbrit- või vahemikku avaldanud. Uuringus osalenud tööandjate hinnangul kasvas palga avaldamisel kandidaatide koguhulk 30 protsendil tööandjatest.

Sobivate kandidaatide arv suurenes 21 protsendil tööandjatest. 7 protsenti tööandjatest märkisid, et sobivate kandidaatide hulk palga avaldamisel hoopis langes.

«Vaidlus ühiskonnas käib peamiselt selle üle, kas tööandja peaks pakutava palganumbri avalikustama kõigile juba töökuulutuses või alles töövestlusel personaalselt, näiteks ainult sobivatele kandidaatidele. On küll erandeid, kuid enamasti tuleb palganumbri avalikustamine kõigile kasuks, kuna sobivate kandidaatide hulk kasvab ja nii värbajate kui kandidaatide asjatu ajakulu väheneb,» märkis Brandemi tegevjuht Marie Evart. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles