Müüki tulid Tallinna–Kärdla suvised lennupiletid

Tarbija24
Copy
Lennuühendus Hiiumaaga.
Lennuühendus Hiiumaaga. Foto: Eero Vabamaegi / PM/SCANPIX BALTICS

Maanteeameti ja Leedu ettevõtja Transaviabaltika esindajad kirjutasid alla lepingu Tallinna–Kärdla lennuliini teenindamiseks alates 1. juunist. Piletimüük lennuvedaja kodulehel on avatud lendudele kuni 27. oktoobrini 2019.

Pealinnast Hiiumaale hakkab uue lepingu kohaselt lendama sama tüüpi lennuk kui seni – 19-kohaline kahe turbopropellermootoriga Jetstream 31. Praeguse lepinguga sarnaseks jääb nii reiside maht kui ka pileti hind: nädalas on 12 reisi ja pilet pooletunnise õhusõidu eest maksab 25 eurot. 

Arvestades senist reisijate arvu, on lennuki suurus kogukonna vajadustele vastav ja väljumiste ajad reisijasõbralikud. Tulles vastu reisijate soovidele, on tööpäeviti hommikused väljumised uue lennuplaani järgi 15 minutit hilisemad kuni seni: lennuk väljub tööpäeviti Tallinnast kell 7.15 ja 17 ning Kärdlast 8 ja 17.45.

Laupäeviti saab Tallinnast Hiiumaale kell 9.15 ja pühapäeviti kell 17. Kärdlast lendab lennuk laupäeviti välja kell 10 ja pühapäeval kell 17.45. 

Hiiumaale reisijate vaatevinklist on oluline edasiminek vedaja võimekus kasutada vajadusel GNSS maandumissüsteeme, mis annab lennukile võimaluse maandumiseks madalamate pilvedega, kui see seni võimalik oli. Vastav tehniline valmisolek loodi Kärdla lennuväljale riigi toel.

Lennuvedaja leidmise hanke viis maanteeamet läbi koostöös Hiiumaa vallavalitsusega. Pakkumuse esitasid kaks lennuvedajat. Leping sõlmiti soodsama pakkumuse teinud ettevõtjaga viieks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles