Läänesuuna rongireisijad peavad arvestama uue sõiduplaaniga

Tarbija24
Copy
Elron.
Elron. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Alates 27. maist on muudatusi Paldiski- ja Kloogaranna-suunaliste rongide sõiduplaanis. Paldiski reisijaid teenindatakse taas terve reisi ulatuses rongidega. Kloogaranda sõitjatel tuleb asendusbussi kasutada vaid lühikesel Klooga-Kloogaranna lõigul.

«Klooga jaama remonttööde edenemise tõttu saame alates maikuu viimasest nädalast Paldiski sõitjaid teenindada taas terve reisi ulatuses rongidega. Erandiks on vaid hommikune Tallinnast kell 6.10 väljuv reis, kus on vajalik siiski Keilas bussi ümber istuda,» rääkis Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo ja lisas, et kuna remonttööde tõttu saab Klooga jaamas kasutada vaid ühte teed, ei saa vastassuunalised rongid seal teineteisest mööduda, mistõttu ei ole võimalik Paldiskisse harjumuspärase sagedusega sõita. «Hommikusel tipptunnil sõidavad rongid Tallinna suunas siiski pea tavapäraselt ning sõiduvõimalused on tagatud ka ülejäänud päeva jooksul, kuid sõiduplaan on paraku siiski hõredam. Samas oleme püüdnud säilitada tavapärase sõiduplaani Keila ja Tallinna vahel, samuti Riisipere suunal.»

Ka Kloogaranna reisijate jaoks on muudatusi. «Kuivõrd rongid saavad remonttööde ajal Klooga jaamas sõita vaid ühel suunal, s.t Paldiskisse, siis tuleb Kloogaranda sõiduks Kloogal Paldiski rongidelt ümber istuda,» tõi esile Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo.

Tähelepanelik tuleb olla ka jalgratastega reisijatel. Lisaks asendusbussidele, kuhu jalgrattaid võtta ei saa, rakenduvad veel täiendavad piirangud hommikusel kell 8.43 Balti jaama jõudval Paldiski-Tallinna rongil ning õhtul kell 17.20 Balti jaamast väljuval Tallinna-Paldiski rongil.

«Taristust tulenevate tehniliste piirangute tõttu saame tipptunnil kasutada üksnes kuni neljavagunilisi ronge. Kuna sõitjaid on palju, oleme otsustanud nendel reisidel jalgrattaid rongi mitte lubada. Palume rattaga reisijatel tööpäeviti Tallinna-Laagri lõigul valida mõni teine väljumine. Keilani on rongid käigus tavapärase sagedusega, seega ei tohiks see suuremale osale rattaga reisijatest väga suuri probleeme põhjustada.»

Asendusbusside peatuskohad märgistatakse Elroni värvides tahvlitega, nende asukohad koos infoga sõiduplaanimuudatuste kohta on leitavad Elroni kodulehelt ja ooteplatvormide infostendidelt, tasuta rongiinfot jagab ööpäevaringne infotelefon 616 0245.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles