Valitsus andis esimesele Euroopa välisele lennuliinile rohelise tule

BNS
Copy
Aasta lõpus peaks Tallinnast otselennuga Araabia Ühendemiraatidesse saama.
Aasta lõpus peaks Tallinnast otselennuga Araabia Ühendemiraatidesse saama. Foto: © Ahmed Jadallah / Reuters / REUTERS

Valitsus otsustas neljapäevasel istungil saata Eesti ja Araabia Ühendemiraatide vahelist lennuliiklust käsitlev kokkulepe riigikokku ratifitseerimiseks.

Välisminister Urmas Reinsalu tegi istungil valitsusele ettepaneku seadusega ratifitseerida Eesti ja Araabia Ühendemiraatide valitsuse vaheline lennuliiklust käsitlev kokkulepe. Valitsus kiitis päevakorrapunkti heaks, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Valitsus kiitis kokkuleppe eelnõu heaks 15. oktoobril 2015 ning välisministrid kirjutasid sellele alla 28. septembril 2018. aastal New Yorgis.

Kokkulepe loob võimaluse rahvusvahelise regulaarliini pidamiseks kahe riigi vahel. Näiteks võimaldab kokkulepe tunnustada lennukõlblikkuse sertifikaate, pädevustunnistusi ja litsentse ning reguleerib lennugraafikute kinnitamise protseduure.

Praeguste plaanide kohaselt hakkab Tallinna–Dubai liini 2019/2020 aasta talvel opereerima Dubai Aviation Corporation, Flydubai nime all ning see oleks esimene lennuliin Eestist väljapoole Euroopat. Lennuliini avamine loob paremad võimalused lendamiseks Lähis-Idasse, Kagu-Aasiasse, Okeaaniasse ja Aafrikasse.

Eesti on sõlminud sarnaseid kokkuleppeid kümmekonna Euroopa Liidu välise riigiga, sealhulgas Türgi, Venemaa, Ukraina ja Hiinaga.

Kokkulepe reguleerib ka maksuküsimusi, mis on vajalik põhiseaduse kohaselt sätestada seadusega. Seetõttu on kokkulepe vajalik riigikogus ratifitseerida. Kokkulepe jõustub peale riigisisese menetluse lõpetamise kohta diplomaatiliste nootide vahetamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles