Vali laiem sõidukikindlustuse kaitse odava hinna asemel!

Copy
Foto: SCANPIX

Liiklusõnnetusi juhtub iga päev ootamatutel hetkedel. Paraku võivad need juhtuda ka kõige sujuvama liikluse korral reastumisel või möödasõidul. Sõidukikindlustus ehk kaskokindlustus aitab teid juhtudel, kui teie sõiduk saab ootamatult kahjustada ja seda kahju ei hüvitata kohustusliku liikluskindlustuse alt. Compensa Kindlustuse sõidukikindlustuse tootejuht Tanel Kurs soovitab kaskokindlustuse valimisel eelistada laiemat kindlustuskaitset soodsama asemel.

Mida kaskokindlustus hüvitab?

Sõidukikindlustus on auto, muu mootorsõiduki või haagise vabatahtlik kindlustus. Kindlustusjuhtumi korral hüvitatakse sõiduki kahjustumisest või hävinemisest tulenev kahju. Kindlustusjuhtum võib olla liiklusõnnetus, torm, üleujutus, tulekahju, vandalism, vargus, röövimine, muu äkiline ja ettenägematu sündmus.

Statistiliselt on kõige levinuim sõidukikindlustuse kahjujuhtum ootamatult mõne teise sõiduki rataste alt üles paiskunud kivi tekitatud täke esiklaasil. Keskmise esiklaasi vahetamise kulu on aga 300-400 eurot. Sellistes olukordades on hea, kui on olemas sõidukikindlustuse leping ja valitud vastav kindlustuskaitse.

Iga väiksemgi kahjujuhtum toob endaga kaasa lisakulusid, olgu nendeks nii autovaruosa väljavahetamine, ajaline kulu või enda asjaajamiste ümberkorraldamine ajaks, mil on õnnetuseelne olukord taastatud.

80 protsenti kindlustusjuhtumitest on sellised, kus sõiduk saab kahjustada ja vajab seejärel remonti. Esmapilgul ei suudeta ette kujutada, millisel määral see elutempot ja argipäeva kohustusi mõjutab. Kui sõiduki kere saab kokkupõrke tagajärjel kahjustada ja vajab remonti, siis suurema kahju korral võib remondi ja varuosade ooteaeg venida isegi paari nädala pikkuseks. Auto ise saab küll kenasti korda, aga inimene on sunnitud mitu nädalat autota olema. Sel juhul on hea, kui teil on lepingusse lisatud asendusauto kasutamise võimalus.

Kui sõiduki taastamine ei ole majanduslikult otstarbekas, on inimesel oluline kindlustunne, et liisinglepingu jääkmaksumus ei ületaks hüvitatava sõiduki turuhinda. Selle riski katmiseks on mõistlik teha liisingväärtuse kindlustus.

Suuremate kahjude puhul tuleks arvestada lisaohtudega. Kui liiklusõnnetuse tagajärjel pole võimalik näiteks mõned kuud tööl käia, võib liisingmaksete tasumine olla lühiajaliselt raskendatud. Selliseks puhuks on võimalik teha liisingmakse kindlustuse.

Kokkuvõtvalt võib öelda, et kasko kindlustuspaketti valides tuleks põhjalikult tutvuda kindlustuskaitsete nimekirjaga, et kahju korral oleks võimalik olukorda leevendada.

Laiemat kindlustuskaitset tuleks eelistada just seetõttu, et täna kulutatud 5 või 15 eurot kuus võib kahjujuhtumi toimumisel hoida kokku sadu või isegi tuhandeid eurosid ja aitab vähendada kahju mõju igapäeva toimetustele.

Kindlustusseltsidel on erinevad kahjude või kulude hüvitamise piirangud ja reeglid.

Compensa valikus on neli erinevate kindlustuskaitsetega sõidukikindlustuse paketti, millele on võimalik juurde lisada kaitseid vastavalt enda soovile ja vajadusele.

Copy
Tagasi üles