Juunist tuleb tööregistrisse märkida töötaja amet ja töökoha aadress (2)

Tarbija24
Copy
Maksu-ja tolliamet
Maksu-ja tolliamet Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Alates 1. juunist muutub kohustuslikuks töötaja registreerimisel ära märkida töötaja ametinimetus ja töökoha aadress. Ilma nende andmeteta ei saa edaspidi uusi töötamise kandeid teha ega olemasolevaid muuta või lõpetada.

Maksu- ja tolliameti (MTA) teenuste osakonna arendusspetsialisti Tiina Lindroosi sõnul on muudatus vajalik, et riik saaks koguda täpsemaid andmeid töökoha ja ametite kohta. «Riigiasutused koos tööandjate esindajatega leidsid, et tööandjatele lisanduv halduskoormus on kõige väiksem, kui töökoha aadress ja ametinimetus kantakse tööandjatele juba tuttavasse töötamise registrisse (TÖRi). Tavaliselt on seda infot saadud rahvaloendustelt,» lisas Lindroos.

Statistikaameti registripõhise rahvaloenduse projektijuht Diana Beltadze sõnas, et järgmine rahva ja eluruumide loendus toimub 2021. aastal ja on kavas läbi viia registrite baasil, st sisendina kasutatakse andmekogudes juba olemasolevaid andmeid. «Muudatus MTA hallatavas TÖRis annab ühe osa loenduseks vajalikust sisendist,» selgitas Beltadze.

TÖRi kantavad andmed peavad katma rahvaloenduse vajaduse, sobima ametite palgalõhe uurimiseks, ametikohtade nõudluse välja selgitamiseks, tööjõuvajaduse prognoosi tegemiseks, regionaalse tööjõuvajaduse hindamise seiresüsteemi loomiseks lähtuvalt ametinimetusest ja töökoha aadressist. TÖRi kantavate töökoha ja ameti andmete eesmärk on vähendada koormust, mis tekib ettevõtetele andmete esitamisel statistikaametile ja tervise arengu instituudile.

Ametinimetuse ja töökoha aadressi märkimisel on abiks juhendid, mis asuvad töötamise registris ja MTA veebilehel. Tähele tasub panna, et õige ametinimetuse valimisel tuleb esmalt järgida millisesse rühma amet töö sisu järgi kuulub.

Ametinimetuse märkimisel saab lisaks nõu küsida statistikaameti spetsialistidelt telefonil 625 9100 ja meiliaadressil klienditugi@stat.ee.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles