Liikluskindlustus kasko hüvedega – jah, see on võimalik!

ERGO kindlustus
Copy
Foto: ERGO Kindlustus

Liikluskindlustus on kohustuslik vastutuskindlustus kõigile sõidukitele ja sellega hüvitatakse õnnetuse korral teisele põhjustatud kahju. Samas oma auto peab avarii põhjustaja enda kulude ja kirjadega korda tegema. Kui kaskokindlustust sõlmida ei soovi või auto vanus seda ei luba, ei tasu siiski muretseda - mitmed kindlustusseltsid pakuvad liikluskindlustuse juurde valikut kaskokindlustuse parimatest hüvedest, näiteks autoabi või asendusauto.

ERGO kindlustuse riskijuhi Kaido Naaritsa sõnul on klientide vajadused liikluskindlustuse puhul erinevad ja ajas muutuvad ning just selle pärast pakutakse kaskokindlustuses populaarseid lisakaitseid ka liikluskindlustuse sõlmijatele. „Kliendil on võimalik kokku panna oma vajadustele vastav liikluskindlustusteenus ehk valida erinevate lisakaitsete hulgast just endale olulised kaitsed,“ rääkis Naarits.

Liikluskindlustuse lisakaitsed

Eriti populaarne on ERGO kindlustajate hulgas nn põdrakasko ehk lisakaitse, mis hüvitab ootamatult sõiduteele jooksnud suuruluki tekitatud kahju. „Metsloomadega juhtub igal aastal väga palju õnnetusi. Eesti Kindlustusseltside Liidu andmeil registreeriti möödunud aastal ligi 4000 kaskokindlustuse juhtumit, kus sõiduk põrkas kokku metsloomaga. Arvutuslikult juhtub aga Eesti teedel umbkaudu 10 000 loomadega kokkupõrget aastas,“ märkis Naarits. Keskmine kahju suurus on üle 2000 euro. Riskijuhi sõnul põhjustavad kõige enam õnnetusi teele jooksnud metskitsed.

Lisaks põdrakaskole valitakse tihti liikluskindlustusele lisaks autoabi, mis on ööpäevaringselt kättesaadav terves Euroopas ning aitab ka näiteks katkise rehvi või otsalõppenud kütuse korral. „Statistiliselt suureneb koos auto vanusega ka võimaliku rikke tekkimise oht ning hea on omada kindlustunnet, et ootamatult seiskunud auto pärast ei jääda maantee äärde,“ selgitas Naarits.

Auto on väga paljudele oluline igapäevane liikumisvahend ning pole imestada, et järjest olulisem on kindlustajatele ka asendusauto nõuete kaitse, mis hüvitab liikluskindlustusjuhtumi järel kannatanule asendusauto kasutamise põhjendatud kulud. „Väikse keskklassi auto rendihind päevas on keskmiselt 25 eurot. Kui kannatanu sõiduk on näiteks nädal aega remondis, on tema asendusauto kulu 175 eurot, mille saab tagasi nõuda õnnetuse põhjustajalt, sest liikluskindlustus seda ei hüvita,“ lisas Naarits. Vaid 1 eurose kuumaksega lisakaitse olemasolul katab need kulud kindlustus.

Mitmed kindlustusseltsid pakuvad liikluskindlustuse juurde veel sõidukijuhi õnnetusjuhtumikindlustust. Ainsana Eestis pakub ERGO liikluskindlustuse juurde ka õigusabikulude hüvitamist, mis võivad tekkida kindlustatud sõidukiga seotud õiguslike vaidluste korral. Näiteks, kui autoteenindus ei taha tasuta parandada viga, mis tuleb taas esile paar päeva pärast auto remontimist.

Rohkem infot liikluskindlustuse lisakaitsete kohta leiab: https://www.ergo.ee/erakliendile/liikluskindlustus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles