Tallinna rekauputus jääb ära: Eckerö Line’i uus laev sõidab Muugale (1)

BNS
Copy
Eckerö Line.
Eckerö Line. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eckerö Line’i reisiparvlaev Finbo Cargo alustab laevaliiklust Muuga ja Vuosaari vahel juuni lõpus.

Laevasõit Finbo Cargo’ga kestab kõigest 2 tundi ja 45 minutit. Lisaks lastile võtab Finbo Cargo peale ka autoga reisijaid, kelle jaoks pakub uus, kaks korda päevas toimuv laevaühendus kiiret võimalust Soome lahe ületamiseks. Uue laevaliini sujuva liiklusvoo tagavad Muuga ja Vuosaari sadamad, mis asuvad väljaspool kesklinnu suurte põhimaanteede lähistel.

Eckerö Line’i tegevdirektori Taru Keroneni sõnul on  koostöö Tallinna Sadamaga kulgenud suurepäraselt. «Tallinna Sadam on kiirendanud mitmete Muuga sadama infrastruktuuriga seotud projektide teostumist, et tagada kiire ja ladus liiklus nii tavareisijatele kui ka kaubaveo klientidele,» ütles Keronen. «Tänu sellele on meil võimalik valida Muuga sadam sildumiseks ja lühendada ka sõidule kuluvat aega veerand tunni võrra.»

«Meil on hea meel, et meie ühiste pingutuste tulemusel alustab Eckerö Line’i uus reisiparvlaev liiklust Muuga sadamast,» ütles Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm. «Tallinna lähiümbrusest ja mujalt Eestist tulevad reisijad pääsevad Tallinna ringteede kaudu väga kiiresti ja mugavalt Muuga sadamasse, vähendades nii Tallinna kesklinna liikluskoormust.»

Uus liin viib raskeveokid välja nii Tallinna kui Helsingi kesklinnadest, tabades mitu kasu korraga - sujuvam ja praktilisem korraldus säästab nii reisijate kui kaubavedajate aega ja kulusid. Lisaks väheneb kesklinnade  liikluskoormus ja õhureostus.

Finbo Cargo lisandumisega pakub Eckerö Line Soome lahel kokku kümme väljumist ööpäevas – neli Finbo Cargo väljumist liinil Muuga-Vuosaari ning kuus MS Finlandia väljumist liinil Tallinn-Helsingi.

Uue kaubalaeva nimi tuleb Ahvenamaa saarestikus paikneva väikesaare Finbo nimest. Samast saarestikust pärineb ka emaettevõtte nimi Eckerö. Finbo Cargo liinile toomine tähendab umbes 80 uut töökohta Eestis ja Soomes.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles