Tee reisikindlustus juba lennupileteid ostes!

Eesti Kindlustusseltside Liit
Copy
Foto: SCANPIX

Suvi on reisimise aeg. Et reis kulgeks muretult ning ootamatud olukorrad pingevabalt mööduksid, on tark teha reisikindlustus. Levinumad reisikindlustuse kaitsed on ravikulu-, pagasi- ja reisitõrke kindlustus. Aegsasti soetatud reisikindlustus kaitseb nii enne reisi kui ka reisil olles sind võimalike ootamatuste ja suurte kulutuste eest.

Reisikindlustus tulekski sõlmida kohe, kui oled maksnud esimese arve reisi eest. Kui sa jääd haigeks või juhtub õnnetus ja sa ei saa reisile minna, siis kindlustus hüvitab näiteks lennupiletitele tehtud kulutused. Reisikindlustus ei ole kallim, kui sõlmid lepingu varakult. Sellest võib aga palju kasu olla.

Olenevalt kindlustusseltsist hakkab reisitõrkekindlustus kehtima 2–5 päeva pärast lepingu sõlmimist. Reisitõrke kindlustussumma valikul lähtu esialgsest reisikulust ja arvuta lisaks, kui palju maksaks ootamatu reisilt naasmine. Näiteks mõni lennufirma pakub väikelastele soodushinnaga pileteid. Kui aga haigestumise tõttu või mõnel muul põhjusel tuleb reis katkestada ja varem tagasi pöörduda, ei pruugi uus pilet enam soodne olla. Sellisel juhul aitab reisitõrkekindlustus.

Ravi võib olla välismaal väga kallis

Ravikulukindlustus hüvitab ravi haiguse ja õnnetusel juhtunud vigastuse korral, ka ravi kroonilise haiguse ägenemisel. Samuti hüvitatakse hambaravi, kui pead näiteks hambavaluga hambaarsti poole pöörduma.

Vali vastavalt reisi sihtkohale piisav ravikulu kindlustussumma. Ravi Euroopas, eriti aga Ameerika Ühendriikides või Kanadas võib olla väga kallis. Seetõttu soovitame kindlustussummat alates 100 000 eurost.

Reisil sportides tee ravikulukindlustuse lisakaitse, mis katab kõrge riskiga tegevusi. Kui lähed näiteks mägimatkale, tenniselaagrisse või jooksuvõistlusele, siis tuleb reisikindlustus teha alati koos ravikulukindlustuse lisakaitsega, mis hüvitab sportimise või võistluse käigus tekkinud õnnetuse kulud.

Pagasi hilinemise eest kaitseb pagasikindlustus

Pagasikindlustus pakub kaitset pagasi hilinemise, kahjustumise ja varguse korral. Kindlustusandja võib aga nõuda, et pagasit ei jäeta omaniku järelevalveta. Enamasti ei laiene pagasikindlustus lennupiletitele, rahale, pangakaartidele ja koduloomadele.

Mõtle läbi, kui palju asju reisile kaasa võtad ja mis on nende väärtus, et vajadusel oleks võimalik hüvitada kogu pagasi väärtus.

NB! Sageli unustatakse väikelapsega reisides arvestada pagasikindlustuse kindlustussumma sisse lapsevankri maksumus.

Oluline on jälgida, et võimalikud riskid oleksid reisikindlustusega kaetud nii sinu kui ka sinu lähedaste jaoks – nii saad nautida reisi ja elamusi muretult. Vajadusel pea nõu kindlustustöötajaga, kes aitab valida õiged kindlustuskaitsed ja -summad.

Reisikindlustust pakuvad BTA, Compensa, ERGO, Gjensidige, If, Inges, PZU, Salva Kindlustus, SEB Elu- ja Pensionikindlustus, Seesam ja Swedbank.

Copy
Tagasi üles