Läti rahandusministeerium keeldus õpetajate palga tõstmisest (1)

BNS
Copy
Raha. 
Raha. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Läti rahandusministeerium keeldus heaks kiitmast õpetajate palgatõusu, sest haridussektoris ei ole läbi viidud vajalikke reforme.

Rahandusministeerium märkis kommentaaris haridus- ja teadusministeeriumi ettepanekule, et selles ei toodud välja teavet reformide kohta haridussektoris, vaid küsiti ainult lisarahastust palgakasvule ressurssidest, mida on vaja teisteks riiklikult tähtsateks reformideks.

Haridus- ja teadusministeerium mainis seletuskirjas ainult kolme dokumenti: õpetajate palgakasvu ajakava, hariduse arengukava ja valitsuse tegevuskava. Ükski neist ei käsitle aga haridussektori reforme, teatas rahandusministeerium.

«Näib, et reform on välja jäetud ja haridus- ja teadusministeerium esitas meile eelnõu lisaraha nõudega. Vastavalt riigieelarve seadusele saab haridus- ja teadusministeeriumile lisaraha anda, kui see on läbi viinud riiklikult olulised reformid. Kui see töö on tehtud, peavad nad selle teabe vaid seletuskirja lisama,» märkis ministeerium.

«Kui see töö pole tehtud, on kolleegid palgatõusuga neid reforme läbiviimata kiirustanud,» teatas ministeerium.

Läti haridus- ja teadustöötajate ametiühingu (LIZDA) nõukogu otsustas reedel, et korraldab septembris tähtajatu streigi, kui juuni lõpuks õpetajate palgareegleid ei muudeta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles