Suurmüük: mis on saanud vanadest riigimajadest?

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Superministeerium. Riigile kuuluvates asutustes ja ettevõtetes kasvavad palgad tunduvalt kiiremini.
Superministeerium. Riigile kuuluvates asutustes ja ettevõtetes kasvavad palgad tunduvalt kiiremini. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Kaks aastat tagasi kolisid neli ministeeriumi ümber Suur-Ameerika tänaval asuvasse ministeeriumide ühishoonesse. Tühjaks jäänud majade vastu tekkis turul suur huvi ning rida ettevõtjaid tahtis vanaks jäänud majadele anda uue elu.

Tühjaks jäänud sotsiaalministeeriumi ning majandusministeeriumi hooned on müüdud enampakkumisel, justiitsministeeriumi ruumid välja renditud ja rahandusministeeriumi pinnad võtavad kasutusele teised riigiasutused.

Sotsiaalministeeriumile kuulunud hooned Gonsiori tänaval ostis Kaamos Kinnisvara juba enne seda, kui senine rentnik oli ühendministeeriumisse kolinud. «Peale hoone ostmist kaalusime põhjalikult erinevate võimaluste vahel, kas rekonstrueerimise käigus teha majast kontorihoone või elukondlik arendus,» selgitas Kaamos Kinnisvara juht Priit Uustulnd.

Arvestades hoone asukohta, piirkonna eripära ning hoone omanäolist arhitektuuri jõuti otsusele, et turg ootab isikupärast ja iseloomuga kodu, tänapäevase stiili ning mugavustega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles