Vaid üks kauplusekett kontrollib ise toiduainete mürgitaset, seda omatoodetes (8)

Harry Tuul
, BNS-i ja Postimehe majandustoimetuse juht
Copy
Köögivili kaupluses. Pilt on illustratiivne.
Köögivili kaupluses. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kaupluste vastutus müüdava kauba kvaliteedi ja puhtuse ees toetub eelkõige tootjatele ja tarnijatele, kuigi mõni kett kontrollib ka ise näiteks omamärgi tooteid. Eelmisel nädalal avalikustatud riigikontrolli raport leidis, et Eestis müüdavad puu- ja juurviljad ei pruugi olla puhtad ning võivad sisaldada ohtlikke taimekaitsevahendite jääke ehk sisuliselt mürke.

«Laboreid kaupluste tagaruumides ei ole. Meie võimuses on kontrollida kaup visuaalselt üle ja veenduda, et riiulitele jõuaks värske ja kvaliteetne kaup,» selgitas Selver äriarvestuse juht Kristjan Anderson vastuseks küsimusele, kuidas tagab kett puu-, juur- ja köögiviljade ohutuse tarbijatele. Tema sõnul langeb suurem roll puu- ja juurvilja kasvatajate ja vahendajate poole.

«Puu- ja juurviljadele tehakse kauba saabumisel mitmeid kontrolle eraldi nii kesklattu kui ka kauplusesse jõudes, alustades kvaliteedikontrollist, tarnetingimustele ehk temperatuurinõuetele vastavusest ning lõpetades dokumentatsiooni korrasolekuga,» selgitas Coop kaupluseketi kommunikatsioonijuht Martin Miido. 

Ka tema sõnul laboriteste kauplused loomulikult ei tee ning siin tuleb usaldada selleks volitatud asutuste tehtud teste ning nende väljastatud lubasid ja sertifikaate.

Siiski on ka erand, eelkõige nn omamärgi toodete osas.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles