Galerii: malevlased avasid oma töösuve rongkäiguga

Postimees
Copy

Avamissündmus algas malevlaste ja rühmajuhtide kogunemisega Vabaduse väljakule ning sealt liiguti juba ühise rongkäiguga mööda Harju tänavat Raekoja platsile.

Tallinnast läheb teele 60 malevarühma. Suurimaks tööandjaks SA Õpilasmalev rühmadele on ka 2019. aastal Tallinna linnaosad, kes pakuvad põhikooli vanuseastme noortele heakorratöid. Lisaks on koostöö umbes 40 eraettevõttega. Kokku saab käesoleval suvel läbi õpilasmalevate tööd arvatavasti üle 4500 koolinoore. Tallinna malevlased on 13.- 19. aastased noored ja Tallinnast väljas olevatest rühmades osalevad 15.-19. aastased noored,  kes on lõpetamas 9ndat klassi või käivad juba gümnaasiumis. 

Tänasel avatseremoonial said uued rühmakomandörid tunnistuse, antakse malevlase vanne ning esitati ka mõned malevalaulud.

Kui varasematel aastatel oli palju marjakorjamist, siis nüüd hakkavad malevlased rohkelt tegema heakorratööd. Näiteks sel aastal mõisates, suurtaludes ja turismiettevõtete juures. Lisandunud on malevlaste kaasamine suve suursündmuste ettevalmistusse ja teenindusse. Looduslähedasem tegevus on sel aastal kindlasti soode taastamine koos Eestimaa Looduse Fondiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles