Eesti inimesed kindlustavad reisi vaid pooltel juhtudel

Gjensidige
Copy
Foto: Pexels

Gjensidige Kindlustuse tellitud ja Nielseni läbiviidud uuring paljastas Eesti elanike kesise harjumuse end reisides kindlustada. Välismaale minnes ostab reisikindlustuse alati vaid 55 protsenti inimestest, mõnikord teeb seda 13 protsenti vastanutest. Usinamalt ostavad seda keskealised ja kõrgema sissetulekuga inimesed, nooremad ainult pikemate reiside jaoks.

Gjensidige kahjukäsitluse osakonna juhi Maarika Mürgi sõnul võiks reisikindlustus olla sama tavapärane kui liikluskindlustus.

“Reeglina me kindlustamata autoga välismaale ei lähe. Ometi teeme seda kindlustamata ennast, oma tervist,” juhtis Mürk tähelepanu. “Ehkki Helsingi on Tallinnale lähemal kui Paide ja Narvast jõuab kiiremini Riiga kui Kärdlasse, oleme välisriigis ikkagi välismaalased. Seal saab kindlustus pakkuda kaitset, milleta õnnetuse või muu juhtumi korral on abi saamine keerukam ning oluliselt kulukam.“

Nagu kodukindlustuse, nii ka reisikindlustuse puhul jätavad selle pigem ostmata madalama sissetulekuga inimesed, kes taas riskivad suuremate kuludega.

„Kindlustusettevõtte igapäevatöös näeme, kus saame rohkem teavitustööd teha ning rõhutada, kui väike on kindlustuse rahaline määr võrreldes toodud kasuga selle vajalikkuse korral. Soovitame alati iga kindlustusostu konsulteerida läbi spetsialistiga. Peamine on, et inimesed kindlustaksid kõik reisid väljaspoole Eestit,“ lisas Mürk.

Uuring viidi läbi Omnibus-meetodil, küsitledes 1600 Eesti elanikku vanuses 16-64 eluaastat. Tegemist on Eesti elanikkonda arvestades esindusliku valimiga.

Copy
Tagasi üles