Kindlustusekspert selgitab: mis on reisitõrkekindlustus ja miks me seda vajame?

ERGO kindlustus
Copy
Foto: Shutterstock

Oled planeerinud sel suvel minna välismaale oma lemmikartisti kontserdile, kuid see jääb ära. Sinu lähedane haigestub ootamatult ja jätad selle pärast reisile minemata. Lennufirma muudab lennu aega, kuid oled juba jätkulennule piletid ära ostnud. Pole vaja muretseda – reisitõrkekindlustus aitab!

„Reisikindlustust valides tasub alati mõelda võimalikele riskidele ning soovitatav on valida korralik kaitse ka reisi ärajäämise või katkemise vastu,“ rääkis ERGO reisikindlustuse tootejuht Annika Mällo.

Reisitõrkekindlustus on abiks, kui juhtub midagi, mille tõttu ei saa reis planeeritult jätkuda, näiteks lend hilineb ja jääd järgmisest lennust maha või on vaja ootamatult Eestisse tagasi pöörduda. Transpordi ja ööbimise kulud katab sel juhul kindlustus ning ERGO reisiabi puhul ei pea sa ise selleks vajalikku summat välja käima.

Tasub tähele panna, et reisitõrkekindlustus hakkab kehtima mõni päev pärast reisikindlustuse sõlmimist. Täpne aeg sõltub kindlustusseltsist, kuid enamasti on see kolm päeva. „Ehk kui kolme esimese päeva jooksul pärast kindlustuse ostu juhtub midagi, mille tõttu tuleb reis katkestada või sootuks ära jätta, siis kindlustuskaitse veel ei kehti,“ selgitas Mällo.

ERGO tootejuht kummutab müüdi, et reisikindlustus tulebki teha hiljemalt kolm päeva enne reisi algust. Mällo sõnul on väga suur hulk erinevaid juhtumeid, mis jäävad piletite ostmise ja lennuki väljumise vahele ja mille tõttu võib reis ära jääda.

Et saada täielik kindlustuskaitse, tuleks reisikindlustus sõlmida võimalikult vara – sisuliselt kohe pärast piletite ostu. Näiteks ERGOs hakkab sel juhul reisitõrkekindlustus kohe kehtima ning kõik reisiks tehtud kulud on juba kaitse all.

Millistel puhkudel reisitõrkekindlustus aitab?

Sõiduk hilineb või jääb väljumata. Näiteks kui sõiduk hilineb tehnilise rikke, liiklusõnnetuse või halva ilma tõttu.

Kindlustatu ja tema vara kahju. See hõlmab kuriteo ohvriks sattumist või koduse vara kahjustumist. Näiteks saab reisija puhkuse ajal teada, et tema kodus on toimunud õnnetus, ja ta peab viivitamatult tagasi koju pöörduma.

Kindlustatu, tema reisikaaslase või lähikondsega juhtunu. Kui reisile jäetakse minemata või reis katkeb ootamatult kindlustatu, tema lähikondse või reisikaaslase haigestumise, õnnetuse või surma tõttu.

Loodusõnnetus, lennuplaani muutus ja muu ootamatus. Reisile suundudes või seal olles võib juhtuda ootamatusi, mida pole võimalik ette näha, kuid ka nendeks saab end kindlustada. Näiteks sõidugraafik muutub loodusõnnetuste tõttu või reisipaketis ettenähtud transport ei toimi. Samuti, kui lennuettevõte muudab pärast piletite väljaostu regulaarlendude lennuplaani või lennuk on üle broneeritud ja vaja on uusi pileteid või korvata majutuskulud. Reisitõrkekindlustuse olemasolul on võimalik küsida hüvitist ka olukorras, kus sind reisi ajal võõrustama pidanud inimene haigestub ning reis jääb selle tõttu tegemata.

Loe täpsemalt ERGO reisikindlustuse kohta siit.

Copy
Tagasi üles