Maasikate külmikusse varumine on odavam kui neid hiljem poest osta (1)

Tarbija24
Copy
Kurgid sulle, raha mulle. Elliane Šteinmiller müüs parasjagu pool kilo kurki, pärast seda tehingut läksid müügiks Eesti maasikad.
Kurgid sulle, raha mulle. Elliane Šteinmiller müüs parasjagu pool kilo kurki, pärast seda tehingut läksid müügiks Eesti maasikad. Foto: Sille Annuk

Poest ostetud sügavkülmutatud maasikatega võrreldes tuleb kodus külmutatud marjakilo odavam, kuna selle suve maasikahinnad on olnud soodsad marjade külmikusse varumiseks, kirjutab ERR.

Madalad maasikahinnad olid heaks võimaluseks neile, kes soovisid marju kodus säilitada ja seda isegi siis, kui arvestada kulude hulka sügavkülmiku elektrikulu, teatasid ERRi raadiouudised neljapäeval.

Elektrikulu sõltub nii sügavkülma energiaklassist ja mahust kui ka elektri hinnast, kuid keskmiselt võib 65-liitrise sügavkülma elektrikulu olla kaks eurot kuus.

Kui marjad osteti näiteks kaheeurose kilohinnaga, siis on 20-kilose maasikakoguse ostnud inimene poemarjadega võrreldes kokku hoidnud umbes 70 eurot. Viie euroga maasikaid ostes on hinnavõit umbes kümme eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles