Müügimaks kaob, kuid hinnalangust ei tule

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ostukorv.
Ostukorv. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eesti suuremad toidupoodide jaeketid kinnitavad ühest suust, et tulevast aastast Tallinnas kehtivuse kaotav müügimaks hindade langust kaasa ei too, sest maksust tingituna polevat need kunagi tõusnud.

Rimi pressiesindaja Katrin Bats ültes ERR Uudistele, et seoses väga tiheda konkurentsiga Eestis ei olnud ilmselt ühelgi jaeketil võimalik Tallinna müügimaksu hindadele lisada, seda maksid ettevõtted oma kasumi arvelt ning seega müügimaksu kadumine hindu ei muuda.

Erkki Erilaid Maximast tuletas meelde, et automaatselt ei tõstnud kauplused hindu ka siis, kui tõusis käibemaks kahe protsendipunkti võrra ning nii ei tõstetud automaatselt hindu ka seetõttu, et lisandus müügimaks, ta selgitas, et kõik ketid teevad sooduskampaaniaid üle riigi ja neid ei ole majanduslikult võimalik teha eri hindadega Tallinnas.

Selver kinnitas, et otsustas Tallinna müügimaksu rakendumisel selle enda kanda võtta, sest kauplused paiknevad üle Eesti ja hinnad igal pool ühesugused.

Prisma Peremarket kinnitas eelkõnelejate juttu ja tuletas meelde, et kuigi 2009. aastal kerkis käibemaks 18 protsendi pealt 20 protsendi peale, siis statistikaameti hinnangul 2009. aastal toidukaupade hinnad hoopis langesid 4 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles