Meeletu kasv: Läti lennufirma hõivab Nordica rolli Tallinnas (2)

Tarbija24
Copy
Airbaltic Tallinnas
Airbaltic Tallinnas Foto: Tairo Lutter / Postimees

2019. aasta esimese kuue kuuga on airBaltic lennutanud rohkem kui 280 000 Eesti reisijat. Lennufirma kasv Eestis on moodustanud eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 38%.

«Me oleme täielikult pühendunud Eesti turule ja jätkame positiooni tugevdamisega Tallinnas,» ütles airBaltic’u juhatuse esimees Martin Gauss pressiteate vahendusel. Ta lisas, et llennuplaani on kavas lisada veelgi rohkem otselende.

Tallinnast pakub airBaltic juba otselende Amsterdami, Berliini, Londonisse, Oslosse, Pariisi, Stockholmi, Viini, Vilniusesse, samuti lennuühendust läbi Riia. Saabunud suvel käivitas airBaltic Tallinnast kolm uut otselendu - Malagasse, Brüsselisse ja Kopenhaagenisse. Lisaks kuulutas airBaltic välja ka 13. otselennu käivitamise Eesti pealinnast Salzburgi, Austriasse. Hooajaline otselend kahe linna vahel alustab 21. detsembril 2019.

Vahetult enne jaanipäeva teatas Nordica, et lõpetab oma nime alt lendamise ja sulgeb oktoobri lõpust viis kahjumlikku Tallinnast väljuvat liini.

Kokku lennutas tänavu juunikuus airBaltic 528 449 reisijat ehk 24% rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. Juunis ulatus lennufirma turuosa Riias 62%ni ning Tallinnas 22%ni. 

airBaltic’u koduturuks on Baltikumi kolm pealinna, millest lennufirma pakub rohkem kui 70 erinevat sihtkohta Euroopas, Skandinaavias, SRÜ ja Kesk-Ida riikides. Sel suvel käivitab airBaltic Riiast veel viis uut sihtkohta, milleks on Lviv, Dublin, Stuttgart, Kos ja Menorca.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles