Disainige poest ostetud laud ise huvitavamaks

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tavalisi nelinurkseid lakitud pinnaga laudu on paljudes kodudes ja muidugi ka mööblikauplustes. Sellisele lihtsale lauale võib aga koduste vahenditega anda üpriski kergelt ja lühikese ajaga sära juurde.

Näiteks võib laua jalgadele paigaldada alla rattad, värvida ja joonistada lauaplaadile või katta laud klaasplaadiga, kirjutab portaal idenyt. Nii saab täiesti tavalisest lauast omanäoline ning samas jätkuvalt praktiline mööbliese.

Kui lisate tavalisele lauale rattad, on seda lauda eriti mugav köögis kasutada, sest lauda saab lihtsalt ja kiirelt ringi paigutada vastavalt vajadusele, samuti kasutada vajadusel lisalauana, kui teile tuleb rohkem külalisi, kui teie söögilaua äärde mahub. See sobib ka kohvilauaks või lisalauaks, kuhu saab paigutada eraldi toidud, nõud ja muud vahendid. Suvel sobib selline ratastel laud suurepäraselt terrassile, kust saab seda vajadusel ära sõidutada.

Klaasi lisamisega lauale on leida esmalt sobiv klaas. Kui teil seda kodus pole, siis saab seda tellida klaasitöökodadest, vajalike vahendite olemasolul võib ka ise klaasilõikamisega hakkama saada. Enamasti on vaja siiski nii paksu klaasi, et selle lõikamiseks kodus vahendeid ei leidu ja meistrite käes on tulemus kindlam.

Kui sobivates mõõtudes klaas on lauale pandud, tuleks leida klaasi alla sobiv pilt, kaart, maakaart, tapeeditükk, foto või kangas. Klaasi alust laua pinda saab alati vastavalt oma maitsele ja miks mitte näiteks aastaaegadele muuta. Kuna klaasplaat on lahtine, siis võite alati lisada uusi fotosid, plakateid jms. Kindluse mõttes võib panna natuke kahepoolset teipi piltide, kaartide või muu alla, et need ei liiguks paigast ära pärast seda, kui olete klaasi lauaplaadi peale asetanud.

Mida on vaja laua disainimiseks?

Klaasi, mis vastab laua laiusele (mitte suuremat, kui laua pindala)
Fotot, riiet, postrit, (maa)kaarti või tapeeti.
Väikeseid õhukesi kummist tükke. Need on vajalikud juhuks, kui on oht, et klaas hakkab laua pealt ära libisema.

Lastelauda võiks lubada lastel ise kujundada, kui annate neile õiged värvid ja vahendid ning abistate viimistlusel. Lastele pakub suurt rõõmu kujundada ise endale omanäoline mööbliese.

Värvimisel on hea kasutada nii harja kui ka käsna. Kui soovitud joonistuse või kujundi piirjooned on kantud pinnale, siis tasub kasutada nii pintslit  kui ka kuiva käsna, millega tupsutada värv ühtlaselt pinnale. On oluline, et laud saaks töö lõpetades üle lakitud. Kiire tulemuse saab siis, kui kasutada spray lakki, mida saab osta ehituspoodidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles