Kümme veidi erilisemat kingiideed

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Unikaalne kingitus on ise tehtud.
Unikaalne kingitus on ise tehtud. Foto: SCANPIX

Neile, kes soovivad kinkida jõuludeks oma lähedastele midagi tavapärasest erilisemat, pakub portaal 10spot.net välja kümme kingiideed, mida võib muidugi soovile ja võimalustele vastavalt muuta.

Kuid selleks, et kink tõeliselt rõõmu pakuks, peaks kinkija teadma või aimama kingisaaja soove, samuti olema valmis vajadusel ka veidi rohkem raha kulutama.

1. Kink, mis on pühendatud just sellele inimesele. Võimalusi sellise kingi tegemiseks on tänapäeval tohutult palju – näiteks võib tellida (või ise kujundada) kingisaaja pildi, nime või nimetähtedega T-särke, tasse, pesu, mütse või muid tarbevahendeid. Hea idee on teha ka ise kas raamat, pühendada teile kallile inimesele laul või luuletus, mille teostamiseks pakub internet päris palju võimalusi.

2. Pilet erilisele kontserdile. Kui olete valmis rohkem kulutama ja suuremaid pingutusi tegema, siis ostke pilet mõnele kontserdile, etendusele või spordisündmusele (või ükskõik millisele huvipakkuvale üritusele), mida teile kallis inimene sooviks väga külastada või millest unistab, kuid kuhu ei ole nii lihtne pääseda või mis on üsna kulukas ettevõtmine.

3. Kink, mis saabub regulaarselt. Kui teate, et teile lähedane inimene armastab kas veini, lilli, raamatuid vms, siis otsige (sõltuvalt kaubast-teenusest kas kodu- või välismaalt) võimalus, et see kingitus hakkaks jõudma teile kalli inimeseni regulaarselt. Nii võib kindel olla, et iga kord kas lillebuketti, raamatupakki vms saades mõtleb ta teie peale.

4. Üllatusreis. Kui olete valmis kulutama ja teil on selleks võimalusi, siis võite planeerida reisi, mis teie kaaslast tõeliselt üllatab. Siiski ei pea tähendama reis väga suurt väljaminekut, sest hea õnne korral võib leida ka soodsa hinnaga kruiise või nädalalõpureise.

5. Lemmikloom. Seda kingitust võib teha vaid oma pereliikmetele, kui see on näiteks teie lapse või abikaasa pikemaajalisem soov ning olete selleks sammuks kõik valmis.

6. Kvaliteetne mängu- või tarbeese lapsele. Selle asemel, et valida jõulukingiks igas poes saada olevaid odavaid, kergesti katkiminevaid või ebakvaliteetseid mänguasju või tarbeesemeid, tehke üks suurem kulutus ja ostke oma lapsele tõeliselt kvaliteetne ning vastupidav kingitus (hinnatud kaubamärgi mängu- või tarbeasi).

7. Oma kätega tehtud kingitus. Tõeliselt unikaalse kingituse saab siis, kui väldite poemelu ning kasutate kingi tegemiseks enda loovust ja oskusi, milleks võib olla puidutöö, kudumine, heegeldamine, maalimine vms.

8. Kunstiteos. Ilus maal või kunstniku loodud tarbeese on eriline, stiilne ning aja jooksul üha väärtuslikumaks muutuv kingitus. Kui leiate kingisaaja maitsele (ja oma rahakotile) sobiva kunstiteose, pakute oma lähedasele väga kauni jõuluüllatuse.

9. Ajakirja aastatellimus. Kui tunnete, et teil ei ole ühtegi head kingiideed ning ükski eelnimetatust ka ei sobi, siis tellige oma lähedasele inimesele kas tema huvidele või eale vastav ajakiri. Mingi sobiva väljaande leiab kindlasti, sest nii kodu- kui ka välismaiste ajakirjade valik on väga suur.

10. Nimeline täht. Tähele teie kallima või lähedase nime andmine võib tunduda kulunud ja mitte eriti originaalse ideena, kuid kindlasti on see eriline kingitus. Eriti juhul, kui inimesel, kellele tahate kingitust teha, on kõik olemas. (Sama efektselt mõjub ka luuletuse või laulu pühendamine, spetsiaalse raamatu tegemine jms.)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles