Hoiatav näide: laenu lubanud kelmid petsid Valgamaa naiselt välja 13 000 eurot (3)

Tarbija24
Copy
Rahatähed. Foto on illustreeriv.
Rahatähed. Foto on illustreeriv. Foto: HEINZ-PETER BADER / REUTERS

Kelmuse ohvriks langenud Valgamaa naine pöördus politsei poole, sest interneti teel laenu võttes peteti temalt välja 13 000 eurot. 

Nimelt oli naine heauskselt väidetavale laenupakkujale tehingutasudena kandnud 13 000 eurot, ent soovitud laenusummat ta seejärel oma kontole siiski ei saanud. Mõistes, et on petta saanud, pöördus naine 24. juulil politsei poole. Juhtunu üksikasju ja laenupakkujat selgitab politsei kriminaaluurimises.

Uue kelmusega petetakse laenu pähe raha välja

Ka rahapesu andmebüroo (RAB) kirjutas aastaraamatus, et eelmisel aastal jäi silma uus kelmuse liik, mille tõttu saatsid eraisikud vahemeeste kaudu raha Aafrikasse, täpsemalt Benini. 

RABi sõnul oli raha saatmise ajend arvatavasti Facebookis loodud Touba Financiali nimelised leheküljed, kus pakutakse laenude finantseerimist eraisikute vahel. Kui isikud kontakteeruvad sääraste ettevõtetega, küsitakse neilt laenu saamiseks lepingutasu. Peale tasu maksmist näeb klient firma kodulehelt, et tema kontol oleks justkui laenatav rahasumma olemas, kuid selle kättesaamiseks ja kasutamiseks peab ta veel raha maksma. Tegelikult mingit laenu inimene ei saa.

Eelmisel aastal tuvastas büroo 139 rahasiiret kokku üle 75 000 euro.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles