Maxima võttis 52 miljonit laenu ning asub kauplusi renoveerima (4)

BNS
Copy
Foto: Промо

Põhjamaade Investeerimispank (NIB) ja Leedu kauplusekett Maxima allkirjastasid 52 miljoni eurose laenulepingu, millega ettevõte finantseerib jaeketi uuendamist.

Maxima kaasajastab programmi raames 31 kauplusehoonet Eestis, Lätis ja Leedus. Projekti raames investeerib ettevõte keskkonnasõbralikumasse külmutustehnoloogiasse, energiasäästlikesse valguslahendustesse ja paigaldab päikesepaneelid.

Peale ümberkujundamist säästab ettevõte aastas energiakuludelt praegusega võrreldes ligi 30 protsenti. Päikesepaneelide paigaldamisega hakkab ettevõte tootma aaastas ligikaudu 13 gigavatt-tundi taastuvenergiat.

«Selle 10-aastase laenulepingu näol on tegemist Maxima Grupi ettevõtete pühendumusega investeerida rohelise tehnoloogia lahendustesse. Tegemist on märgilise sammuga nii keskkonnasäästu kui ka majanduslikke kaalutlusi silmas pidades ning need investeeringud teeme järgmise kolme aasta jooksul, alustades juba tänavu,» ütles Maxima Grupė kommunikatsioonijuht Monika Stonkute BNS-ile. 

Stonkute sõnul teeb ettevõte investeeringuid energiasäästu ja -efektiivsuse parandamisse nii avatavatesse kui ka renoveeritavatesse kauplustesse kõigis kolmes riigis. «Konkreetsed kauplused, kuhu uusi tehnoloogiaid paigaldatakse, valime lähtuvalt sellest, kus õnnestub saavutada kõige kõrgem energiasäästu tase,» lisas ta. 

Maxima Grupe opereerib Maxima jaemüügiketti Baltimaades, Aldiki ketti Poolas ja T-Marketit Bulgaarias.

NIB on rahvusvaheline finantsinstitutsioon, mille kaasomanikud on kaheksa riiki: Taani, Eesti, Soome, Island, Läti, Leedu, Norra ja Rootsi. Pank rahastab era- ja avaliku sektori projekte nii liikmesriikides kui ka nendest väljaspool. 

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles