Hullud päevad: Stockmanni ähvardab pankrot (11)

PM Majandus
Copy
Stockmanni maskott.
Stockmanni maskott. Foto: Ieva Leiniša / LETA

Stockmannis on sõna otseses mõttes hullud päevad: äri läheb kehvasti ja investorid näevad ettevõtte päästmiseks vaid halbu variante, valmistudes samal ajal rahast ilma jääma, vahendas Äripäev.

«Stockmanni tegevus on praegu nagu avatud haav, millest pidevalt voolab verd. See verejooks on vaja peatada,» ütles Stockmanni tuntud investor Kim Lindström Kauppalehtile. Stockmann seisab silmitsi mitmete probleemidaga, kuna investorid on öelnud, et praegune olukord ei saa enam edasi kesta. 

Sel reedel muutused tulid. Postimees kirjutaski, et Stockmanni nõukogu nimetas uueks tegevjuhiks toidutööstuskontserni HKScan endise juhi Jari Latvaneni, kelle volitused algavad 19. augustil. HKScan vallandas novembris Latvaneni ja nõukogu esimehe Mikko Nikula, kuna ettevõte polnud suutnud oodatul moel kasumlikkust parandada. Jari Latvanen juhtis HKScani 2016. aasta 31. oktoobrist. Paar kuud hiljem lõpetati leping Eesti üksuse juhi Teet Soormiga, kelle asemel juhib Rakvere Lihakombinaati ja Talleggi nüüd Anne Mere.

Ettevõtte eelmine tegevjuht Lauri Veijalainen otsustas märtsis Stockmann Grupi tegevjuhi ametikohalt tagasi astuda, et asuda tööle uuel positsioonil välljaspool kontserni. Veijalainen pidas Stockmann Grupi tegevjuhi ametit alates 2016. aastast. 

Ettevõtte juhatus määras grupi finantsjuhiks Pekka Vähähyyppä, viimati pidas ta sama ametit Finnairis. Aastatel 2000 kuni 2015 töötas Vähähyyppä Stockmannis samal positsioonil.

Senine finantsjuht Kai Laitinen ja äriarenduse juht Nora Malin on otsustanud ettevõttest lahkuda ning asuda tööle väljaspool kontserni.

Latvanenil on nõukogu hinnangul vajalikud oskused juhtida Stockmanni selle üleminekuperioodil. Stockmanni poole aasta käive 449,5 miljonit eurot ja puhaskahjum koguni 37,9 miljonit eurot. Mullu samal ajal oli kahjum 22,9 miljonit eurot.

Stockmannil on Eestis üks kaubamaja.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles