E-praamipileti ostjad pääsevad broneerimistasust

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaevale pääsemine peaks uue korra jõustumisel muutuma senisest hõlpsamaks.
Parvlaevale pääsemine peaks uue korra jõustumisel muutuma senisest hõlpsamaks. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Majandusministeeriumis valmis eelnõu, mis kaotab ära broneerimistasu netist ostetud piletitel ning piiraks senist broneerimistasu.

E-piletimüügisüsteemi kaudu ostetava pileti muutumine broneerimistasu võrra odavamaks suurendab oluliselt e-piletite ostmise mahtu, mis omab positiivseid mõjusid parvlaevaliinidele tervikuna, põhjendatakse kavandatavat muudatust e-õiguses.

E-piletite osakaalu suurenemine peaks vähendama piletite müügi koormust sadama kassades ning muutma seeläbi laevale pääsemise sujuvamaks protsessiks. «Samuti võimaldab suurem e-piletite ostu maht paremini suunata reisijatevooge – reisijatel on e-piletimüügisüsteemi kaudu ülevaade laevade täituvuse kohta ning võimalus oma reisi planeerida ajale, kui reisijatevoog on väiksem – tulemusena väheneb lisareiside tegemise vajadus eelkõige suvistel tippaegadel,» seisab seletuskirjas.

Eelnõus on ka sätestatud broneerimistasu suurim lubatud suurus ühe sõidukipileti kohta, milleks on 1,6 eurot ühe sõiduki kohta. Võrreldes praeguste broneerimishindadega muutub sõidukikoha broneerimine piletimüügikassast tarbijale soodsamaks.

Broneerimistasu maksmine annab seejuures sõiduki omanikule õiguse sadamas parvlaevale sõiduks kasutada eelisjärjekorra rida ning seega pääseda laevale eelisjärjekorras.

Kõrgeima broneerimistasu määratlemise tulemusel väheneks broneerimistulu sadama piletimüügikassades sooritatud broneeringute korral 7000 euro võrra. E-piletimüügisüsteemis broneerimistasu likvideerimine vähendab tulu 250 000 euro võrra, samas väheneb kulu lisareiside teostamise vajaduse vähenemisest. Määruse rakendamiseks vajalik kulu on planeeritud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi eelarvesse.

Uus kord jõustub järgmise aasta 1. märtsil.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles