Eesti suurim pesumaja müüdi soomlastele (1)

BNS
Copy
Pesumaja. Pilt on illustratiivne.
Pesumaja. Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Soome tekstiiliteenuste pakkuja Lindström OY Eesti tütarfirma sai loa osta Peeter Luigele kuuluv Tallinna Pesumaja ja selle tütarühingud.

Konkurentsiamet andis tehingule heakskiidu reedel. Ostmist põhjendas Lindström konkurentsiametile sooviga laieneda Eesti majutus- ja toitlustustekstiili ning tervishoiutekstiili teenuste turul.

«Lindström on Eestis tegutsenud juba 27 aastat ning leidsime, et aeg on küps oma Eesti turuosa ja tegevuse laiendamiseks. Tallinna Pesumaja on tugeva kvaliteedikuvandiga organisatsioon, kes sarnaselt meiega töötab hotellisektori klientidega, aga kellega suudaksime siseneda tugevamalt suure potentsiaaliga meditsiinivaldkonna tekstiiliteenuste turule,» ütles Lindström Eesti tegevjuht Kadrian Jaagund augusti alguses BNSile.

Ta lisas, et klientide ja töötajate jaoks muutusi ei kaasne – kõik protsessid jätkuvad senisel viisil nii klienditeeninduses kui ka tootmises.

Tallinna Pesumaja tegeleb Eestis majutus- ja meditsiiniasutuste varustamisega igapäevaselt puhta voodipesuga, sealhulgas pesupesemisteenuse osutamisega. Tehingu eel kuulus ettevõte Peeter Luige valdusfirmale OÜ Rabatti.

Lindström tegeleb Eestis töörõivaste, vahetusvaipade ja tööstusliku puhastustekstiili ning hotellitekstiilide ning restoranitekstiilide renditeenusega.

Tallinna Pesumaja teenis mullu 2,7 miljoni eurose käibe juures 278 000 eurot puhaskasumit. Ettevõttes töötas mullu taandatuna täistööajale 56 inimest, kelle palgakulu oli kokku 688 000 eurot.

Lindström OÜ teenis mullu 15,4 miljoni euro suuruse käibe juures ligi 2,6 miljonit eurot puhaskasumit. Ettevõttes töötas töötamise registri andmetel teise kvartali lõpu seisuga 155 inimest.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles