Eesti Post hakkab uue masinaga reklaamlehti kokku kleepima

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Kirjad ja reklaamlehed. Foto on illustratiivne.
Kirjad ja reklaamlehed. Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Eesti Post teatas, et nende poolt kantav otsepost jõuab nüüd postkastidesse komplekteeritud kujul ehk kahelt poolt servast väikese kleepsuga kinni panduna.

Tänavu kevadel soetas Eesti Post uue masina, mis komplekteerib reklaamid postkastipõhiselt ühte nii, et reklaamlehti hoiab koos väike kleebis trükiste serval.

«See on kõige keskkonnasäästlikum võimalik lahendus reklaamide pakendamiseks, võrreldes täieliku kiletamise, paberkaante või muude variantidega,» teatas Eesti Post. Uus tehnoloogia reguleerib ka komplekti paksust ja arvestab postkastide standardmõõtmetega.

Eesti Posti teatel lihtsustab reklaamide komplekteerimine reklaamide ettevalmistusprotsessi ning teeb lihtsamaks  ka postikulleri töö, kuna reklaamid saabuvad tema jaoks postkasti kaupa komplekteerituna ning need saab korraga postkasti panna. «Postkastiomaniku jaoks on samuti mugavam võtta postkastist kompaktne pakk kõigi erinevate ettevõtete otsepostidega,» lisatakse teates. Otseposti tellijatele tähendab see, et reklaammaterjalid jõuavad klientideni kiiremini ja kvaliteetsemalt, kuna puudub vajadus kande-eelseks käsitsi sorteerimiseks ja võimalike inimlike sorteerimisvigade tekkeks.

Erimõõdulised ja erikujulised materjalid tulevad postkasti endiselt eraldiseisvalt.

Esimesed komplekteeritud reklaamid jõudsid Hiiumaale, Haapsallu ja Lihulasse. Järgmisena lisandusid Valga, Viljandi ja Tõrva, Saaremaa, Võru, Põlva ja Tallinn. Järgnevate nädalate jooksul laienetakse üle kogu Eesti.

Uudne reklaamikomplekteerimise liin tuleb Šveitsist ning tootjaks on reklaamimasinate lipulaev Ferag, kelle liinid on kasutusel ka USAs, Soomes, Rootsis,  Austrias, Prantsusmaal ja Saksamaal. Eestisse paigaldatud masin on Eesti Posti teatel praegu kõige uuem ja modernsem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles