Lennufirma ootamatu pankrot jättis tuhanded reisijad lõksu

Tarbija24
Copy
Aigle Azuri pankroti tõttu lõksu jäänud reisijad.
Aigle Azuri pankroti tõttu lõksu jäänud reisijad. Foto: STRINGER / AFP

Umbes 13 000 lennureisijat, peamiselt Alžeeria lendudel, on Prantsuse suuruselt teise lennufirma Aigle Azuri kokkukukkumise tõttu endiselt lõksus, ütles Prantsusmaa transpordiminister esmaspäeval.

Lennufirma, millel on pea 1200 töötajat, esitas läinud nädalal pankrotiavalduse ja tühistas lennud.

«19 000st kriisi haripunktis raskustesse sattunud reisijast on endiselt 13 000 välismaal lõksus,» ütles transpordiminister Jean-Baptiste Djebbari ajalehele Le Parisien.

Lendu ootajate seas on 11 000 reisijat, kellel on pilet Alžeeriasse või Alžeeriast, 600 Mali lendudega seotud reisijat ja ka teisi. Air France pani nädalavahetusel käima mitu erilendu, et aidata reisijaid Alžeeria lendudel.

«Kriisi raskeim hetk saab läbi enne selle nädala lõppu. Umbes pooled mõjutatud reisijatest viiakse kodumaale tagasi,» lausus Djebbari.

Läinud aastal sõidutas Aigle Azur umbes 1,9 miljonit reisijat ja tegi 300 miljonit eurot käivet. Poole liiklusest moodustasid sihtkohad Alžeerias.

«Peab tulema tõsine ostja, kes suudab pakkuda tagatisi võimalikult paljudele töötajatele. Hea uudis on see, et mitu võimalikku ostjat on huvi üles näidanud,» lausus Djebbari. Tema sõnul on huviliste seas ka Air France'i tütarfirma Hop! endine juht Lionel Guérin. Ka Air France olevat huvitatud pakkumise tegemisest. Kumbki pole seda veel avalikult kinnitanud.

Ametiühingute esindajate sõnul võib Air France olla huvitatud Alžeeria marsruutidest ja Dubreuili kontsern pikamaamarsruutidest nagu Brasiilia ja Mali.

Aigle Azuri suurosanik on 49 protsendiga Hiina konglomeraat HNA Group, millele kuulub lennufirma Hainan Airlines. HNA-le järgnevad 32-protsendilise osalusega USA ettevõtja David Neeleman ja 19 protsendiga Prantsuse ärimees Gérard Houa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles