ERJK: Isamaa ja EKRE said Riigikogu valimiste eel soodsamaid reklaamihindu (12)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Liisa Oviir.
Liisa Oviir. Foto: Matti Kämärä

Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjon (ERJK) uuris möödunud riigikogu valimiste reklaamikampaania kulusid ning tuvastas, et Isamaa ja EKRE said võrreldes teistes erakondadest tunduvalt soodsamalt reklaamihindu. 

ERJK sai eraldi informatsiooni ajakirjanduses avaldatud reklaami hinna kohta, kui ka telereklaami kohta. «Ja kõige enam torkas silma, et Isamaa sai võrreldes teistega soodsamalt telereklaami ja EKRE ajakirjanduses paberreklaame,» ütles ERJK esinaine Liisa Oviir ERRi «Raadiouudistes». 

«Need vahed olid päris suured võrreldes teiste erakondadega. Mis see põhjus on, seda on keeruline öelda,» lausus Oviir ja lisas, et komisjonil ei ole analüüsivõimet selleks, et teada saada, milliselt meediakontsernilt on see tulnud. 

«Me võime järeldada, et see süsteem ei ole läbipaistev praegu,» rääkis Oviir ja lisas, et see jätab õhku küsimuse, et mis on see põhjus, miks üks erakond sai võrreldes teistega soodsamalt reklaami. 

Liisa Oviir rõhutas, et komisjon ei saa neid erakondi karistada. Küll esitatakse aruanne riigikogu põhiseaduskomisjonile

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles