Burger King tuleb Tallinnasse (2)

BNS
Copy
Burger King Marseille' lennujaamas.
Burger King Marseille' lennujaamas. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/AFP

Tallink Grupp omandas globaalse kiirtoiduketi Burger King frantsiisiõigused Balti riikides, esimesed restoranid on Tallinnas plaanis avada sel talvel ning esimesed restoranid Lätis ja Leedus järgmise aasta esimeses pooles.

Restoranide avamise ja opereerimisega Eestis, Lätis ja Leedus loob selts kolmes Balti riigis kokku ligi 800 uut töökohta. Iga avatud restorani frantsiisilepingu pikkuseks on 20 aastat, teatas Tallink börsile. 

«Juba 2016. aastal tegi Tallink ajalugu maailma esimese merel oleva Burger Kingi restorani avamisega kiirlaeval Star. Nüüd teeme taas ajalugu, tuues nii kuulsa ameerikapärase Whopperi burgeri kui ka kogu Burger Kingi hinnatud valiku Eesti, Läti ja Leedu inimesteni,» ütles Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

«Oleme astunud samme, laiendamaks Tallink Grupi tegevust lisaks merele ka maal ning Burger Kingi frantsiisi omandamine Baltikumis on oluline samm meie laienemisplaanides maismaal. Tallink jätkab laienemisvõimaluste otsimisega nii maal kui ka merel, nii Läänemere regioonis kui ka mujal maailmas,» lisas Nõgene.

Frantsiisiõiguste omandamine ei kahjusta ettevõtte laenu- ja investeerimiskohustuste täitmise võimekust. Burger Kingi restoranide haldamiseks on Tallink Grupp asutanud 100-protsendilise osalusega tütarettevõtte OÜ Tallink Fast Food. Tütarettevõtte loomine ei oma mõju Tallink Grupi konsolideeritud majandustulemusele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles