Millest peaksid sina loobuma, kui haigestuksid tõsiselt?

, Mandatum Life Eesti müügidirektor
Copy
Foto: Mandatum Life Eesti

Kas oled kunagi mõelnud, milliseks kujuneks sinu igapäevaelu, kui peaksid jääma pikemat aega tööst eemale ja su sissetulek katkeks? Töölt eemaloleku peamine põhjus on tõsine haigestumine, millega kaasneb sageli sissetulekutaseme kukkumine, hoolimata haigushüvitisest . Kriitiliste haiguste kindlustus, mis annab ühekordse, kuni 100 tuhande euro suuruse hüvitise haiguse esmakordsel diagnoosimisel, aitab haigusest taastuda ja toimetulekuks vajalikud kulud katta.

Kahjuks näitab Tervise Arengu Instituudi statistika, et iga viies 20–64-aastane eestlane haigestub tõsiselt enne 65-aastaseks saamist. Nii et me näeme seda enda ümber üsna tihti. Paratamatult tekib hirm enda või lähedase inimese haigestumise ees ja lisaks sellele hirm toimetulekuraskuste ees. Eriti on seda muret märgata naiste puhul.  

Kuigi inimesed mõistavad, et enda või lähedase haigestumine või, mis veel hullem, surm, mõjutab väga suurelt pere majanduslikku toimetulekut, ei astuta eriti samme selle riski maandamiseks. 

Laste hobid jäävad, reisid mitte

Mõtle korra, millest sa peaksid majanduslikel põhjustel loobuma, kui sissetulekus oleks umbes aastapikkune katkestus.

Tavapäraselt vähendatakse igapäevakulutusi, loobutakse reisidest ning meelelahutusest. Sellega on algus tehtud, aga paljudel peredel ei olegi reisikulud nii märkimisväärsed, et need rahalist seisu palju mõjutaksid. Mis juhtuks näiteks laenumaksetega, kui regulaarne palgatulu katkeks? Neis majapidamistes, kus pere peamine sissetuleku tooja tõsiselt haigestub, on majandusliku olukorra halvenemise risk suur.

Autost loobumine on juba keerulisem ja harrastustest samuti. Elu näitab, et laste harrastuste peale minevast kulust siiski tavaliselt ei loobuta.

Enamasti on laenuvõtjatel tehtud ka laenukindlustus, ehk õnnetuse või tõsise haiguse korral maksab osa teie laenust pangale kindlustus. Põhiolemuselt on see ikkagi elukindlustuse üks liik, kuid tihti võib kindlustussummat vaja minna hoopis teiste igapäevaste väljaminekute katteks, nagu liisingmaksed, kommunaalkulud, toidukulud ning olme. Seetõttu ei pruugi laenukindlustus olla alati sobivaim lahendus ning elukindlustus katab vajadused laiemalt. Laenukindlustus tagab panga turvatunde, elukindlustus on eelkõige inimese turvatundeks.

Selge vajadus tagavara järele

Enamik mõistab, et ainult haigushüvitisele ei saa lootma jääda. Pikaaegse haiguse puhul on hea omada tagavara, et majanduslikult toime tulla. Niigi tabab sel ajal perekonda mitu muret korraga.

On hea, kui raskel ajal saab keskenduda rahus paranemisele, muretsemata liialt majandusliku olukorra pärast ja säilitades muu igapäevaelu.

Mandatum Life kodulehel saad lugeda lähemalt, kuidas kaitsta ennast majanduslikult kriitiliste haiguste korral, ja arvutada, mis ulatuses kaitse sulle sobiks: www.mandatumlife.ee/kindlustus

Kindlustuskaitse alla kuuluvad muuhulgas vähk, südameinfarkt, insult, neerupuudulikkus, polüskleroos, südame pärgarterite šundilõikus ning elundite või luuüdi siirdamine. Rahasummat võib kasutada kõigeks, milleks soovitakse – näiteks argielu elukvaliteedi säilitamiseks või eluasemelaenu maksmiseks.

Copy
Tagasi üles