Tallinna lennujaama reisijate arv kasvas hoogsalt

PM Majandus
Copy
Tallinna lennujaam. Foto on illustreeriv.
Tallinna lennujaam. Foto on illustreeriv. Foto: Kristian Kruuser

Septembris läbis Tallinna Lennujaama 311 000 reisijat, mis on 10 protsenti rohkem kui mullu samal ajal. Kõige rohkem oli lendajaid Helsingi, Riia, Frankfurdi ja Stockholmi liinil.

Jätkuvalt kasvas reisijate arv Berliini, Stockholmi ja Riia liinil.

«Nii Berliini kui ka Stockholmi liinil on vedajate vahel tihe konkurents ja madalad piletihinnad soodustavad nendesse sihtkohtadesse reisimist. Kuigi oktoobri lõpus käivitub talvine lennugraafik, mis toob kaasa selle, et Norwegian peatab lennud Stockholmi ning EasyJet lõpetab lendamise Berliini ja Milanosse, jääb tihe konkurents nendel liinidel siiski ka madalhooajal püsima,» rääkis Tallinna lennujaama kommertsjuht Eero Pärgmäe.

«Berliini lendavad edaspidi AirBaltic ja Ryanair ning Stockholmi liinil jätkavad opereerimist LOT/Nordica, AirBaltic ja SAS, seega usun, et reisijatel on piisavalt võimalusi nendel liinidel endale sobiv lennuaeg ja -firma valida,» lisas Pärgmäe.

Reisijate kasvule aitas sügiskuul kaasa ka lennufirma Wizzair septembris käivitunud otseliin Gruusiasse.

Kokku oli septembris võimalik lennata 36 otseliinil. Eelistatuimad sihtkohad on Helsingi, Riia, Frankfurt ja Stockholm, kuhu lendab 40 protsenti Tallinna lennujaama reisijatest. Regulaarlendude keskmine täituvus oli septembris 76 protsenti, mullu samal ajal 71 protsenti.

Suurima mahuga lennufirma AirBaltic teenindas septembris 21 protsenti reisijatest, LOT/Nordica 13 protsenti ja Ryanair 10 protsenti. Odavlennufirmadega lendas kokku 20 protsenti kõigist reisijatest.

Regulaarlendudele lisandus septembris 20 tellimuslendude sihtkohta, millest hooajale omaselt olid populaarseimad Türgi, Bulgaaria ja Kreeka kuurordid.

Tartu lennujaama läbis septembris 2488 reisijat, mis on 13 protsenti enam kui mullu samal ajal. Tartu-Helsingi liinil lendab kuus korda nädalas Soome lennufirma Finnair.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles