Uuel aastal kallinevad ehitus- ja puiduhinnad

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktsiisimuudatus kergitab ka puiduhinda.
Aktsiisimuudatus kergitab ka puiduhinda. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kuna uuest aastast ei tohi kaevandus-, ehitus- ja metsandustöödel erimärgistusega kütust enam kasutada, võib see endaga kaasa tuua ehitus- ja puiduhindade tõusu.

Teedeehitusega tegeleva, killustikku, betooni ja asfaltbetooni tootva ettevõtte Level juhataja Toomas Matt tõdes, et nende jaoks kallineb karjäärimasinate kütus eeloleval aastal 28 protsenti, kirjutab Saarte Hääl. «Meie toodangu lõpptarbijale võib see tähendada 10–15-protsendilist hinnatõusu,» ütles ta.

Saare Ereki tegevjuht Kaarel Väer ütles, et kuna 1. jaanuarist karjäärimasinates erimärgistusega kütust enam kasutada ei tohi, mõjutab see kindlasti kaevandamise ja täitematerjalide-betoonide hindu. «Meie arvutused näitavad kuni 20-protsendilist hinnatõusu,» lisas ta.

Puidufirma Reta Puit juhataja Andres Kirst ütles, et erimärgistusega kütuse kasutamise keeld metsandustöödel toob endaga paratamatult kaasa puiduhinna tõusu. «Näiteks ühe tihumeetri küttepuidu hind võib eeloleva aasta algusest tarbija jaoks tõusta umbes 64 senti,» lausus ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles