Lumetu aeg teeb autoklaasidele kahju

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Novembris oli If Kindlustuses kaskokahjusid kokku 864 ning nendest 40,5 protsenti olid klaasikahjud, mille üheks põhjuseks peetakse kivitäkkeid.


If Kindlustuse kaskokindlustuse osakonna vanemtootejuhi Tarmo Lääne sõnul on klaasikahjude suure numbri põhjuseks lumetu periood.

«Enamasti vajab vahetamist esiklaas ning põhjuseks kivitäke, sest lume puudumise tõttu on teedel palju väikseid kivikesi, mis eessõitva auto rataste alt lenduma kipuvad. Kahjustuste vältimiseks soovitame hoida piisavat pikivahet, selgitas ta.

Aastaga on If Kindlustuse hüvitatud kahjude arv kasvanud 19,7 protsenti.

Liikluskahjud moodustasid novembris 45 protsenti väljamakstud hüvitistest, kaskokahjusid korvas If 0,91 miljoni euro eest. Varakahjude hüvitised moodustasid 0,41 miljonit eurot ning 77 protsenti hüvitistest maksti välja Eestis toimunud kahjujuhtumite tõttu.

Enim kasvas novembris registreeritud reisikahjude arv, mida kokku oli ligi 40 protsenid võrra enam kui möödunud aasta samal kuul. Lisaks teatati veel 150 õnnetusjuhtumikahjust.

Lõppenud kuul registreeriti ka 27 kassi ja koera kindlustusega seotud kahju. Enamusel juhtudel oli põhjuseks looma haigusega seotud ravikulud, teatati ka ühe neljajalgse kadumisest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles