Tööinspektsiooni tasuta koolitused jätkuvad

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Tööinspektsiooni 2011. aasta üleriigiline töökeskkonnaalane koolitus oli edukas - prognoositud 550 inimese asemel lõpetas 622 osalejat mõne tasuta koolituse. Taolised koolitused jätkuvad ka tuleval aastal.


«Tööinspektsiooni prioriteet järelevalve kõrval on kvaliteetset tööelu toetav teavitustöö,» ütles Euroopa sotsiaalfondi koolituse koordinaator Agnes Männik. Osalejad on andnud tagasisidet, et peavad kõnealuseid koolitusi valdkonna parimateks Eestis.

Edaspidi suundub koolituste areng praktilisema õppe poole. Ka lektorite täiendkoolitused on seotud aktiivõppe meetodite rakendamisega ning osalejate kaasamisega. Mitmed muudatused on saanud alguse osalejate hinnangutest, näiteks e-eksami ja e-tunniplaani loomine.

Järgmisel aastal on kavas pakkuda mõningaid valikmooduleid ka e-õppe vormis, et koolitused oleksid veelgi kättesaadavamad.

Tööinspektsiooni koolituste lektoriteks on konkursiga valitud oma ala paremad asjatundjad. 2011. aasta parimaks koolitajaks osutus valgustuse temaatika spetsialist Tiiu Tamm, kes sai osalejatelt vaid maksimumhinnanguid.

Tööinspektsiooni koolitused 2012. aastal on planeeritud ajavahemikesse märts-mai ning september-november. Osalejate registreerimine algab paar nädalat enne koolituse algust ja toimub elektrooniliselt tööinspektsiooni kodulehel www.ti.ee.

Kodulehel saab lähemalt tutvuda ka koolituste õppekavadega. 2012. aasta lektorite konkursi kohta avaneb info kodulehel jaanuarikuu lõpus.

Osalejatele tasuta koolitused toimuvad Euroopa sotsiaalfondi programmi «Tööga seotud terviseriskide vähendamine ja töösuhete kvaliteedi parandamine 2010–2014» raames.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles